Berekenen.nl
Geplaatst op 13 februari

Heerlijk huis met unieke vormen: oppervlakte berekenen blijkt lastig

Veel huizen zijn rechttoe-rechtaan en zijn daardoor weinig spannend. Dat geldt niet voor villa De Vreemde Eend in Rijkerswoerd. Het is letterlijk en figuurlijk een vreemde eend in de bijt, bijvoorbeeld dankzij de woonkamer in een cirkel.

Het was een architect die het huis ontwierp voor een prijsvraag. Er zijn allerlei unieke vormen ontstaan, waardoor het een heerlijk huis is voor iemand die wat anders wil. Zonder de typische rechte muren voor een rechthoekige woonkamer, waarvan het makkelijk is om de oppervlakte te berekenen.

Woonkamer in een cirkel

De woonkamer loopt in een grote cirkel en ook andere kamers hebben unieke vormen. Dat maakt het lastig om daarvan de oppervlakte te berekenen, maar creëert ondertussen een heerlijk levendig huis.

De woonkamer is ontzettend licht en biedt veel uitzicht, dankzij de halfronde vorm daarvan. Iedere kamer in het huis weet op een unieke manier te verrassen, waardoor De Vreemde Eend in Arnhem en omgeving goed bekend is bij een groot aantal mensen.

Oppervlakte van een cirkel berekenen

Wil je de oppervlakte berekenen van een huis zoals dit of gaat het om een ander type cirkel? Bij ronde vormen is het niet voldoende om uit te gaan van de lengte en de breedte. Je kunt online de oppervlakte van een cirkel berekenen.

Maak daarvoor gebruik van onze handige tips, waarmee je eenvoudig uitkomt bij de oppervlakte. Wij maken de berekening voor je, zodat jij alleen de belangrijke maten hoeft door te geven. Een betrouwbare berekening van de oppervlakte van een cirkel, zodat je zelf niet met de lastige formule aan de slag hoeft. Handig om het aantal vierkante meters te bepalen, of voor andere cirkels waarvan je de oppervlakte graag wilt weten.