Berekenen.nl
Geplaatst op 13 januari

Schiphol bouwt nieuwe kelder om bagagesysteem te vervangen

Schiphol bouwt een nieuw bagageruim. Het zal worden gevestigd op dezelfde locatie als de voorgestelde nieuwe terminal. Er is nog geen besluit genomen over de komst ervan. De nieuwe bagagekelder is nodig omdat "aanzienlijke onderdelen van het huidige bagagesysteem moeten worden vervangen", aldus de luchthaven.

"Om de betrouwbaarheid van bagage te waarborgen, moet Schiphol  een volledig functioneel bagagesysteem installeren alvorens het te vervangen. De bouw, inclusief het handlingsysteem, start naar verwachting in 2026. Het werk is nog niet aanbesteed.

De luchthaven gaat de komende jaren de oude bagagesystemen renoveren. Ook wordt aandacht besteed aan de doorontwikkeling van de gebruikte robots en het autonoom besturen van voertuigen door de bagagekelder. Het moet ook de arbeidsomstandigheden van werknemers verbeteren, waarover de laatste tijd regelmatig is geklaagd.

Schiphol heeft nu bagagesystemen ter grootte van 29 voetbalvelden  op  verschillende locaties. Elke regio heeft een levensduur van ongeveer dertig jaar.

Wat is een oppervlakte?

De oppervlakte van een vlakke geometrische figuur, of meer in het algemeen een tweedimensionaal geometrisch object, is een maat voor de grootte ervan.

De SI-eenheid van oppervlakte is de vierkante meter: m², afgeleid van de basiseenheid meter. In algemene toepassingen in de Europese Unie is de vierkante meter met zijn decimalen en veelvouden zoals cm² en km² de enige oppervlaktemaat. Uitzonderingen zijn in speciale toepassingen:
  • De are met zijn veelvoud hectare en zijn onderverdeling centiare, in vastgoed records
  • De barn voor de actieve doorsnede van een deeltje in de kernfysica

Oppervlakte berekenen met de online tool

Wil je zelf de oppervlakte bereken met onze gratis online tool? Of het nu gaat om een slaapkamer, woonkamer, tuinhuis of een tuin, wij maken je het graag gemakkelijk om online een berekening te maken. Een berekening van de oppervlakte, zodat je precies weet waar je aan toe bent en wat er mogelijk is. Bereken bijvoorbeeld welke meubels je kwijt kunt of hoeveel ruimte er in de tuin is. Je kunt in een paar klikken je oppervlakte berekenen, gewoon door gebruik te maken van onze online tool.