Berekenen.nl
Geplaatst op 22 oktober

Roosendaal bouwt topsporthal van bijna 500 vierkante meter oppervlak

Roosendaal heeft grote plannen als het gaat om topsport. Een nieuwe sporthal moet ervoor zorgen dat sporters binnen verschillende disciplines ook bij slecht weer terecht kunnen om te sporten. Met een oppervlakte van bijna 500 vierkante meter zal er voldoende ruimte zijn voor de verschillende sporters. De initiatiefnemer verwacht dat de bouw al eind december klaar is. Dat zou betekenen dat de eerste sporters de vierkante meters om te gaan sporten al vanaf begin volgend jaar kunnen gaan benutten.

Groot gebouw met eenvoudige opzet

Volgens de initiatiefnemer gaat het om een gebouw met een relatief eenvoudige indeling. Daarvoor moet het niet moeilijk zijn om het oppervlakte nog voor het eind van het jaar te kunnen realiseren. Het gebouw meet 12 x 40 meter en heeft daarmee een rechthoekige vorm. Dat maakt het gemakkelijk om de verschillende sporten naast elkaar te organiseren. Daardoor zullen de sporters elkaar niet in de weg lopen als ze tegelijkertijd gebruik maken van de faciliteiten. De komende maanden zullen moeten uitwijzen of de bouw inderdaad zo soepel verloopt. Het lijkt erop dat er daarbij in ieder geval niets mis mag gaan, om het oppervlakte voor de sporters te kunnen realiseren.

Oppervlakte berekenen

Wil je zelf de oppervlakte van een sporthal berekenen of wil je om een andere reden weten om welk oppervlak het gaat? Je kunt dat zelf berekenen, met behulp van onze handige tool. Je hoeft daarvoor alleen de lengte en de breedte op te meten. Aan de hand daarvan kun je de oppervlakte berekenen. Je kunt op die manier berekenen dat de sporthal met 12  x 40 meter goed is voor een oppervlakte van 480 vierkante meter. Dat is bijna 500 vierkante meter, waardoor er voldoende ruimte is om de verschillende sporten naast elkaar te organiseren zonder dat de sporters daar last van hebben.