Berekenen.nl
Geplaatst op 28 december

Oppervlakte bos in Zuid-Amerika neemt snel af

Het oppervlakte bos wereldwijd neemt al veel langer af. In bepaalde delen van de wereld gaat het echter hard, waardoor het belangrijk is om daar meer aandacht voor te vragen. Met name in Honduras gaat het erg slecht met de bossen, terwijl Costa Rica laat zien dat het ook heel anders kan. Wat dat betreft zijn er grote verschillen, zelfs in Zuid-Amerika zelf. Door ons beter bewust te worden van het belang van bossen bestaat de kans dat het lukt om dit beter te behouden.

Noodsituatie in Honduras

In Honduras is er volgens lokale autoriteiten al sprake van een noodsituatie. Het oppervlakte bos dat daar verdwijnt wordt steeds groter, waardoor er minder overblijft om de natuur netjes in balans te houden. De gevolgen zijn groot, met name omdat het lang duurt om een bos zoals in Honduras te kunnen herstellen. Bovendien laat Costa Rica in hetzelfde deel van de wereld zien dat het ook heel anders kan. Daar gaat het juist beter met het oppervlakte bos. Het lijkt erop dat Honduras en andere landen die veel bos kappen in de leer kunnen bij Costa Rica. Om er voor de wereld voor te zorgen dat er meer bos behouden blijft.

Oppervlakte berekenen

Wil je zelf een oppervlakte berekenen? Of het nu gaat om dat van een bos of dat van een kamer of de tuin, wij maken het graag gemakkelijk om online een berekening te maken. Een berekening van de oppervlakte, zodat je precies weet waar je aan toe bent en wat er mogelijk is. Bereken bijvoorbeeld welke meubels je kwijt kunt of hoeveel ruimte er in de tuin is. Je kunt in een paar klikken je oppervlakte berekenen, gewoon door gebruik te maken van onze online tool.