Berekenen.nl
Geplaatst op 15 mei

De 5 mooiste zwembaden van de wereld

Er zijn veel prachtige zwembaden verspreid over de hele wereld die zorgen voor een unieke zwemervaring. Van infinity pools met adembenemende uitzichten tot historische zwembaden met veel karakter, hier zijn enkele van de mooiste zwembaden van de wereld:

1. Four seasons Safari Lodge, Serengeti, Tanzania

In het hart van de Serengeti in Thailand ligt een schitterend hotel dat je de de kans biedt om wilde olifanten te spotten terwijl je ontspant in het zwembad. Hoewel je niet samen met de olifanten in hetzelfde water zwemt, kun je wel urenlang genieten van het zicht op deze majestueuze dieren die slechts enkele tientallen meters verderop eten en spelen. Het is een geweldige combinatie van avontuurlijke safari en romantiek, waardoor het een perfect idee kan zijn voor een huwelijksreis.

2. San Alfonso del Mar, Algarrobo, Chili

Op ongeveer 100 km ten westen van de Chileense hoofdstad Santiago ligt het grootste zwembad ter wereld. Dit bijzondere zwembad is meer dan een kilometer lang en gevuld met gefilterd oceaanwater uit de stille Oceaan. Naast het feit dat je hier prima kunt zwemmen, kun je ook je surfplank of duikpak tevoorschijn halen om nog meer plezier te beleven in dit gigantische zwembad. Of je nu wilt ontspannen of avontuur wilt beleven, het grootste zwembad ter wereld biedt voor elk wat wils.

3. Ubud Hanging Gardens, Bali, Indonesië


Het zwembad van het Hanging Gardens hotel in Ubud, op het Indonesische eiland Bali, is een van de meest gefotografeerde zwembaden ter wereld. Het zwembad is op verschillende niveaus aangelegd en heeft een organisch ontwerp dat perfect opgaat in de omliggende jungle. Deze ‘infinity pool’ biedt een oneindig uitzicht over de Balinese rijstvelden en boomtoppen, waardoor je een ultiem gevoel van vrijheid en ontspanning ervaart. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van Bali.

4. Infinity pool, Marina Bay Sands hotel, Singapore


Voor een unieke zwemervaring moet je op de 57e verdieping van het Marina Bay Sands Hotel in Singapore zijn. Daar bevindt zich het hoogste infinity pool ter wereld (volgens het hotel). Het uitzicht vanuit het zwembad op de Financial District en de Marina van Singapore is adembenemend en riekt verder dan je kunt voorstellen. Het zwembad is niet voor bangeriken, want zwemmen tot aan de rand geeft je het gevoel dat je zweeft boven de stad. Helaas is het zwembad alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar het is zeker de moeite waard om een nachtje te blijven en te genieten van deze unieke ervaring.

5. Bondi Baths, Sydney, Australië


Bij Bondi Baths aan de zuidkant van het beroemde strand in Sydney bestaan al meer dan 100 jaar. Dit bijzondere zwembad wordt gevuld met golven van de Tasmaanze Zee, waardoor je eigenlijk in de zee zwemt, maar wel binnen de veilige randen van het zwembad blijft. Het Olympische bad biedt genoeg ruimte om baantjes te trekken en er is zelfs een speciaal kinderbad. Een perfecte plek om te genieten van de zee, zonder je zorgen te hoeven maken over de golven.

Inhoud zwembad berekenen

Wil jij nou ook je eigen zwembad maken, maar weet je niet hoeveel inhoud erin past? Bereken hier gemakkelijk en snel de inhoud van jouw zwembad.