Berekenen.nl
Geplaatst op 4 januari

Duindorp pakt record grootste brandstapel: meeste inhoud

De Haagse wijk Duindorp is erin geslaagd om het wereldrecord voor de grootste brandstapel binnen te halen. Volgens de organisatie was er sprake van een ‘beestenstapel’, om een geweldig vreugdevuur te bouwen dat vanaf grote afstand te zien was. De totale stapel was goed voor 9700 m3. Dat is bijna 10.000 kubieke meter: een enorme inhoud die in vlammen opging.

9700 m3 aan brandstapel

De organisatie hield bezoekers en anderen uit de wijk via Facebook op de hoogte van de voortgang van de stapel. Net als van de meetresultaten, om een officieel wereldrecord in de wacht te kunnen slepen. Er werd een berekening gemaakt op basis van het volume van de stapel, waardoor de hoogte op zich minder van belang was. In Scheveningen kwam men tot een inhoud van 9.000 kubieke meter. Met 9700 m3 was het Duindorp dat er met de titel vandoor ging, door een grotere stapel te maken. Bovendien was de stapel 29,6 meter hoog, terwijl de organisatie in Scheveningen het moest doen met 25,1 meter aan brandbare materialen. In de beide gevallen was er op basis van de inhoud sprake van een enorm vreugdevuur, om 2018 in te leiden.

Inhoud berekenen: online tool

Wil je zelf de inhoud berekenen? Dat kan met onze online tool. Je hoeft zelf de berekening niet te maken, omdat wij dat voor je doen. Je hoeft in plaats daarvan alleen de belangrijke gegevens in te voeren. Over de hoogte, de breedte en de diepte. Aan de hand daarvan kunnen wij de inhoud berekenen, in het aantal m3. Voor een vreugdevuur dat je wilt bouwen. Net als voor kamers en andere objecten. Je kunt online de inhoud berekenen, zodat je daar meteen van op de hoogte bent zonder dat je zelf met formules aan de slag moet.