Berekenen.nl
Geplaatst op 9 februari

68 miljoen per are: duurste huis ter wereld in Hong Kong

Het duurste huis ter wereld? Dat staat in Hong Kong, in de exclusieve wijk The Peak. Het is de duurste buurt van de miljoenenstad, waar een villa staat met een prijskaartje van 392 miljoen euro.

Het gaat om een villa uit 1991, voorzien van een groot buitenzwembad en vier slaapkamers die ook allemaal een eigen zwembad hebben. De tuin is 15 are groot, waardoor er ondanks de drukte in de stad ruimte genoeg is om lekker naar buiten te gaan.

392 miljoen euro voor het grootste huis

De vraagprijs van bijna 400 miljoen euro lijkt tot nu toe kopers af te schrikken. Het huis staat al een tijdje te koop via veilinghuis Christie’s. Er lijkt tot nu toe nog niemand interesse te hebben getoond, waardoor het de vraag is of de vrijprijs goed gekozen is.
Opvallend is bovendien dat de huidige eigenaar het pand in 2014 wist te kopen voor minder dan 16 miljoen euro. Het gaat om een holding, die met het pand lijkt te willen speculeren. Of het lukt om het huis voor zo’n enorm bedrag te verkopen is wat dat betreft de vraag.

Are, centiare en meer berekenen

Het huis heeft een tuin van 15 are. Het huis zelf meet 575 vierkante meter, waardoor de vraagprijs maar liefst 68 miljoen per are bedraagt. Dat is meer dan de duurste huizen in Nederland, terwijl die ruim groter zijn dan de 100 vierkante meter waar een are voor staat.

Wil je eenheden omrekenen vanuit een are naar een centiare of juist naar een hectare en andere hoeveelheden? Maak gebruik van onze handige tool. Om de prijs per vierkante meter te berekenen van het duurste huis te wereld, of voor andere berekeningen waarvoor je zelf niet met de getallen aan de slag wilt.