Berekenen.nl
Geplaatst op 22 januari

Filmhuis in Arnhem wordt 300 vierkante meter groter

Het filmhuis in Arnhem zou oorspronkelijk zo’n 2.300 vierkante meter groot worden. Naar nu blijkt zal dat waarschijnlijk 2.600 vierkante meter worden, waarmee er een stuk meer ruimte beschikbaar komt. Het gaat grotendeels om de filmzalen zelf, die goed zijn voor 660 vierkante meter. Daarnaast is er bijna 400 vierkante meter gepland voor de horeca. Verder is er bijvoorbeeld 320 vierkante meter aan verkeersruimte beschikbaar, die ervoor moet zorgen dat bezoekers er gemakkelijk kunnen komen en parkeren.

Van 2300 naar 2600 vierkante meter

De gemeente sprak onlangs uit dat het filmhuis waarschijnlijk 2.600 vierkante meter groot zal worden, terwijl dat eerder nog 2.300 was. Het is een opvallende vergroting, zonder dat daar door de gemeente en door de initiatiefnemer veel aandacht aan is besteed. Bovendien is het op dit moment niet duidelijk hoe de extra 300 vierkante meter zal worden benut en of dit een noodzakelijke uitbreiding vormt. Aan de andere kant lijkt het er namelijk op dat de trap in de plannen juist aanzienlijk smaller is geworden, waardoor daar minder vierkante meters voor te hoeven worden gereserveerd.

Vierkante meters berekenen

Wil je zelf het aantal vierkante meters berekenen, bijvoorbeeld van je woning, de garage of een schuur? Je kunt daarvoor gebruik maken van de formule die daarvoor geldt, waarbinnen je de lengte en de breedte nodig hebt. Het zijn de twee maten die je nodig hebt om het aantal vierkante meters te kunnen berekenen. Wij maken het je online graag gemakkelijk met de berekening van de vierkante meters. Het is voldoende om de lengte en de breedte in te voeren. Wij maken vervolgens de berekening van het aantal vierkante meters, zodat u daarmee eenvoudig inzicht hebt in het totale oppervlakte waar het om gaat.