Berekenen.nl
Geplaatst op 6 april

Bewoners Gentbrugge vervangen 77 vierkante meter stoep door mooie beplanting

Inwoners van Gentbrugge hebben genoeg van de stoep voor hun deur, ze willen graag meer groen. Ze hebben daarom besloten om zelf de handen uit te mouwen te steken, al is het met toestemming van het gemeentebestuur.

Samen hebben ze 77 vierkante meter stoep vervangen door beplanting. Op die manier komt de straat er een stuk leuker uit te zien, vooral omdat er altijd sprake was van een zeer brede stoep.

77 vierkante meter nieuwe beplanting

Volgens de bewoners was de stoep veel breder dan nodig, iets dat de uitstraling van de straat niet ten goede kwam. Daarom heeft men het plan opgevat om er extra tuintjes van te maken. De bewoners zorgen zelf voor de planten en gaan die ook zelf onderhouden.

Dankzij de extra vierkante meters tuin is de kans groot dat de straat er een stuk leuker uit gaat zien, dan met de stenen van de gemeente. Het gaat om 77 vierkante meter, iets dat je natuurlijk om zou kunnen rekenen naar een voetbalveld of een andere eenheid, om een beeld te krijgen bij hoe groot het oppervlak in totaal is.

Hoe kun je vierkante meters berekenen?

Benieuwd hoe je vierkante meters kunt berekenen? Dat doe je natuurlijk eenvoudig online, met de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld.

Je kunt daarmee uitrekenen hoeveel vierkante meter een voetbalveld eigenlijk is, zodat je zelf na kunt gaan of de 77 vierkante meter van de bewoners echt een groot gedeelte is. Bovendien kun je vierkante meters omrekenen naar andere eenheden. Gebruik de tool om de vierkante meters te berekenen, zodat je zeker weet dat je daarmee geen fouten zal maken.