Berekenen.nl
Geplaatst op 12 september

4 tips om je hosting kosten te berekenen

Vergelijk hostingpakketten

De eerste tip die we je mee willen geven om je hosting kosten te berekenen, is om verschillende hostingpakketten met elkaar te vergelijken. Niet elk hostingpakket heeft namelijk dezelfde prijs. Dit komt vaak doordat de voorwaarden die je bij een bepaalde aanbieder vindt anders zijn vergeleken met hun concurrenten. Daardoor kan het zomaar zijn dat een hostingpakket dat op voorhand de beste deal lijkt, toch nog duurder is vergeleken met andere opties. Schrijf dan ook alles overzichtelijk op zodat je weet dat je de juiste keuze maakt

.

Kijk naar een toekomstige prijsverhoging

Niet te negeren is de mogelijkheid van toekomstige prijsverhogingen. Soms bieden hostingbedrijven aantrekkelijke introductieprijzen aan, die aanzienlijk kunnen stijgen wanneer de initiële termijn voorbij is. Het is daarom belangrijk om te informeren of er sprake is van een prijsverhoging na de introductieperiode. Lees de voorwaarden goed door en vraag zo nodig om verduidelijking. Door hier vooraf rekening mee te houden, kun je onaangename verrassingen in de toekomst voorkomen.

Sla de BTW niet over

Bij het berekenen van de hostingkosten is het ook belangrijk om de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) niet over te slaan. Soms worden de prijzen weergegeven exclusief BTW, wat betekent dat je op het einde van de rit nog een extra bedrag moet betalen. Zorg er dus voor dat je controleert of de prijs die wordt weergegeven inclusief of exclusief BTW is. Indien de prijs exclusief BTW is, bereken dan het BTW-bedrag en tel dit op bij de totale kosten. Dit geeft je een nauwkeuriger beeld van de werkelijke kosten van het hostingpakket.

Neem eenmalige kosten mee

Bij het overwegen van de kosten van een hostingpakket, is het cruciaal om ook de eenmalige kosten in acht te nemen. Het gaat hierbij om kosten die je bij de opstart van het pakket dient te betalen, zoals opzetkosten of kosten voor domeinregistratie. Hoewel deze kosten mogelijk niet maandelijks terugkeren, beïnvloeden ze wel degelijk het totale kostenplaatje van je hostingpakket. Zorg ervoor dat je deze kosten bij je berekening betrekt om een realistisch beeld van de totale kosten te krijgen. Op deze manier kun je de juiste keuze maken voor jouw hostingpakket en hoef je niet bang te zijn dat je achteraf op een verrassing wordt getrakteerd.