Berekenen.nl
Geplaatst op 30 januari

Vijf kubieke meter sojaolie in het water: foutje bij het vullen van een tank

In Meppel is er per ongeluk vijf kubieke meter (m3) sojaolie in het water terecht gekomen. Een flinke slok, omdat het mis ging bij het vullen van een tank bij een veevoederbedrijf. Er ontstond overdruk, waardoor er geen houden meer aan was en de olie in het Mekkelerdiep kon stromen. De gemeente is niet blij met de fout, net als het waterschap. Toch kon dat vaststellen dat er geen nadelige effecten zijn voor het watermilieu, waardoor de schade te overzien is.

Lozing vanuit veevoederbedrijf in Meppel

Een veevoederbedrijf in Meppel maakte melding van de fout, waarbij geen opzet in het spel was. Het waterschap en de gemeente hebben besloten om geen stappen te ondernemen tegen het bedrijf, omdat het om een fout lijkt te gaan die bovendien weinig gevolgen heeft. Wel heeft men bij het bedrijf maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen, waardoor er niet opnieuw kubieke meters olie kunnen wegstromen.

Inhoud berekenen: m3 met een tool

Zelf de inhoud berekenen van een tank of een andere hoeveelheid? Het valt niet altijd mee om kubieke meters te berekenen en goed om te gaan met alle nullen of de omzetting van cm3 naar m3. Daar hebben we een tool ontwikkeld, om het aantal m3 te berekenen.

Je kunt met de tool eenvoudig de inhoud berekenen, zodat je uitkomt op de juiste waarde. Als je wilt vaststellen hoeveel sojaolie er in een meertje is gelopen. Maar ook als je de inhoud van een woning, van een bepaalde tank of van iets anders wilt weten. Wij maken het berekenen van inhoud graag een stukje makkelijker met onze berekentool.