Berekenen.nl
Geplaatst op 29 maart

Samenwerking moet miljoen m3 aardgas per jaar besparen

Het project Warmtenet Hengelo moet jaarlijks 9.500 ton CO2-reductie op gaan leveren, door een miljoen kubieke meter (m3) aardgas te besparen. Dit lukt met twee buizen met een lengte van 290 meter tussen AkzoNobel via de Haaksbergerstraat naar Thales en het High Tech Systems Park. Dit moet er uiteindelijk voor gaan zorgen dat Hengelo op een krachtige manier kan bijdragen aan de klimaatdoelstellingen die we in Nederland hebben gesteld. Het netwerk gaat ervoor zorgen dat de gevestigde bedrijven in de omgeving gebruik kunnen maken van warmte en koude, zonder dat ze daar aardgas voor nodig hebben.

Samen duurzamer werken om gas te besparen

Het grote project is een samenwerking tussen een aantal verschillende bedrijven en instellingen. Het gaat in totaal om 9 publieke en private partners, die hiermee willen laten zien dat het ook anders kan. Ze gebruiken een systeem van zoutindamming en restwarmte, om bijvoorbeeld het water te kunnen verwarmen. Met het totale systeem moeten ze erin slagen om jaarlijks een miljoen m3 aardgas te besparen. Dat levert aantrekkelijke financiële voordelen op, maar zorgt er vooral voor dat we minder afhankelijk worden van aardgas en in plaats daarvan voor een meer duurzaam alternatief kunnen kiezen.

Online m3 berekenen

Wil je zelf het aantal m3 berekenen dat je in gas afneemt of de inhoud ergens van berekenen? We hanteren daarvoor de eenheid m3, die je kunt berekenen door de lengte, de breedte en de diepte ergens van met elkaar te vermenigvuldigen. Dat hoef je uiteraard niet zelf te doen, in plaats daarvan kunnen wij de berekening voor je maken. Je kunt online de gegevens invoeren om de m3 te berekenen. Wij maken de berekening, zodat je dat zelf niet hoeft te doen en je toch de uitkomst in handen krijgt.