Berekenen.nl
Geplaatst op 11 mei

Kleine percelen grond van particulieren doorn in het oog van gemeenten

Steeds meer particulieren investeren in een stukje grond, waarmee ze een goede investering denken te doen. Dat gaat in sommige gevallen goed, maar levert lang niet altijd het rendement op dat ze zoeken. In plaats daarvan zitten ze vooral gemeenten en andere grotere ontwikkelaars in de weg, die last hebben van de versnippering.

Het komt vaak voor dat een klein stuk land verdeeld is in meerdere percelen, met allemaal verschillende particuliere eigenaars. Zij hebben daar zo hun eigen plannen mee, waardoor het niet meevalt om het gebied te ontwikkelen.

Versnippering zit bouw woningen en bedrijfspanden in de weg

De versnippering van bouwgrond in kleine ares en zelfs in tientallen vierkante meters maakt het lastig om een gebied aan te wijzen voor de bouw van woningen en bedrijfspanden. Zowel ontwikkelaars als de gemeente hebben steeds vaker te maken met particuliere eigenaren.

Die proberen een mooi rendement te maken of de grond lang in bezit te houden, waardoor het niet mogelijk blijkt om het over te nemen. Op die manier zitten de particuliere beleggers de grotere partijen in de weg, omdat de beschikbare grond er aanzienlijk schaarser van wordt.

Are naar 2 omrekenen

Benieuwd naar de grootte van een are aan bouwgrond en hoe zich dat verhoudt tot enkele tientallen of honderden vierkante meters? Het is een traditionele eenheid voor oppervlakken, die we vooral kennen van bouwgronden en gronden van boerenbedrijven.

Je kunt online een aantal are omrekenen naar m2. Ontdek op die manier om hoeveel vierkante meter het gaat, zodat je je daar een beter beeld bij kunt vormen. Bereken om hoeveel vierkante meter het gaat, bijvoorbeeld als er sprake is van meerdere, een enkele of een deel van een are. Wij maken het je graag eenvoudig met onze berekentool.