Berekenen.nl
Geplaatst op 3 juli

Siri laten worteltrekken: het kan met de iPhone

Worteltrekken, zonder dat je een rekenmachine bij de hand hebt? Dat kan, ook als je de uitleg van deze berekening nooit begrepen hebt. Het is namelijk voldoende om online gebruik te maken van onze tool of daarvoor Siri in te schakelen. Tenminste, als je een iPhone hebt natuurlijk. De slimme assistent van Apple kan tegenwoordig behoorlijk rekenen, waardoor het niet meer nodig is om daar zelf mee aan de slag te gaan. Wel is het belangrijk om de juiste spraakcommando’s te gebruiken, omdat de assistent er anders meer uitleg bij nodig heeft.

Rekenen met slimme assistenten

Het rekenen met de slimme assistenten is bijna net zo eenvoudig als het gebruik van onze online tool. Het komt er in de praktijk op neer dat je zal moeten uitleggen welke berekening je zonder rekenmachine wilt laten maken. Het kan gaan om optellen, aftrekken of vermenigvuldigen. En wil je laten worteltrekken? Ook dat kan door Siri daarvoor een opdracht te geven. Het is daardoor niet meer nodig om er zelf op papier mee aan de slag te gaan. Op die manier bereken je eenvoudig de wortel, waardoor je meteen het antwoord hebt op je vraag.

Online worteltrekken: berekenen

Geen iPhone of gebruik maken van onze handige tool om berekeningen te maken? Dat kan door online gebruik te maken van onze tool om de wortel te berekenen. Heel snel en eenvoudig, waardoor je er meteen achterkomt wat de uitkomst van de berekening is. Je kunt worteltrekken en een aantal andere berekeningen doen, waardoor je dat zonder rekenmachine kunt en je er anders dan bij Siri geen uitleg bij hoeft te geven. Op die manier maak je het jezelf gemakkelijk om het antwoord te vinden, bijvoorbeeld als je snel online een wiskundige berekening wilt maken.