Berekenen.nl
Geplaatst op 22 juli

Kledingmerk uit Senegal scoort met wiskundige vergelijkingen

Diarra Bousso is een opvallende persoonlijkheid, die van heel verschillende werelden thuis blijkt. Ze werd geboren in Senegal en groeide op in zowel Noorwegen als de Verenigde Staten. Het inspireerde haar om aan de slag te gaan met wiskunde, om daarna te gaan werken als beurshandelaar op Wall Street.

Een paar jaar later liet ze alles achter zich en richtte ze een modemerk op in Senegal. Wiskunde staat daarbij centraal, omdat ze haar liefde daarvoor nooit helemaal heeft los kunnen laten. Op die manier kan er zomaar een wortel verschijnen, net als andere wiskundige vergelijkingen.

Van beurshandelaar naar modemerk

Het is niet zo dat de wortel en wiskundige elementen letterlijk in de mode naar voren komen. Wel gebruikt ze de wiskunde die ze studeerde en de kennis als beurshandelaar om de prints op de kleding op een wiskundige manier te benaderen.

Sterker nog, klanten kunnen zelf hun prints ontwerpen door gebruik te maken van die vergelijkingen. Dat kan in de eerste fysieke winkel van het merk Diarrablu, gevestigd in Dakar. Het is de bedoeling om het merk vanuit de hoofdstad van Senegal verder uit te bouwen, wie weet ook ooit naar Europa en naar Nederland.

Wortel berekenen: hulp bij wiskunde

Heb jij al moeite om een wortel te berekenen en ben je daarom geen ster in wiskundige vergelijkingen waar je mee te maken krijgt? Geen zorgen, wij helpen je graag met de berekening die je wilt maken. Het is voldoende om aan te geven uit welk getal je de wortel wilt trekken. Wij maken de berekening voor je, iets dat goed van pas komt als je er zelf geen ervaring mee hebt of als het je op dit moment even ontbreekt aan een rekenmachine.