Berekenen.nl
Geplaatst op 14 juni

Ik wil mijn vetpercentage verlagen

Veel mensen willen graag hun vetpercentage verlagen. De reden hierachter is dan ook dat de zomer er weer aankomt en ze er graag fit uit willen zien. Het is dan ook belangrijk dat je snel vet gaat verbranden maar hoe doe je dat precies? Dat is wat veel mensen zich afvragen. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij snel vet kan verbranden zodat jij er deze zomer super fit uit ziet.

Eet koolhydraatarm

Een effectieve en bekende manier om je vetpercentage te verlagen is dan ook om koolhydraatarm te eten. Dit dieet richt zich vooral op veel eiwitten, gezonde vetten en weinig koolhydraten. Wanneer jij mee gaat doen aan een koolhydraat dieet ben je in staat om sneller gewicht te verliezen dan met een vetarm dieet. Daarom doen veel mensen tegenwoordig ook mee aan een koolhydraat dieet. Het heeft namelijk veel sneller effect. Door minder vetten te eten ga je jouw vetpercentage niet per se verlagen. Helaas is het niet zo eenvoudig om je vetpercentage te verlagen. Veel mensen zeggen dat je vooral enkelvoudige koolhydraten en slechte vetten moet vermijden, dat is ook zo. Let wel op, je lichaam kan niet zonder gezonde vetten. Het is dan wel belangrijk dat je wel gezonde vetten binnenkrijgt.

Drink geen of matig alcohol

Iedereen weet wel hoe lekker het is om op zijn tijd een glaasje rode wijn of een lekker koud pilsje. Veel mensen weten niet dat dit ook invloed heeft op je vetpercentage.  Alcohol kan namelijk gezonde maar ook schadelijke gevolgen hebben. Kleine hoeveelheden alcohol, zoals een klein glaasje wijn, kan het risico op een hartaanval verlagen. Wij zien je al denken, ik ga veel wijn drinken. Dat is niet zo verstandig. Het drinken van alcohol kan namelijk ook leiden tot ontstekingen, leverbeschadiging, uitdroging en andere gevaarlijke gezondheidsproblemen. Ook blijkt dat mensen die regelmatig alcohol drinken gevoeliger zijn voor overtollig buikvet. Dat is nou net iets wat je niet wilt hebben wanneer je, je vetpercentage wilt verlagen.

Eet veel eiwitten

Je hoort vaak mensen zeggen dat je veel eiwitten moet eten, maar is dat echt zo? Het is echt zo. Er is namelijk veel bewijs dat eiwitten de vetverbranding verhogen. Dat is wat we willen, zo snel en zo veel mogelijk vet verbranden in een korte periode. Dit is toch al een goede reden om eiwitten te eten? Uit andere onderzoeken is gebleken dat eiwitten het meest verzadigend zijn en zorgen voor een vol gevoel. Ook dit heeft weer invloed op je vetpercentage. Dit gevoel zorgt er namelijk voor dat jij minder snel gaat snoepen of andere rotzooi naar binnen werkt waardoor je vetpercentage juist weer van gaat stijgen. Dit komt onder andere doordat eiwitrijke voeding het hongerhormoon onderdrukt. Goede zaak dus. een ander voordeel is dat uit onderzoek blijkt dat het eten van eieren als ontbijt bijdragen aan een goede verzadiging. Mensen eten hierdoor de rest van de dag een stuk minder en verliezen sneller gewicht. Zit je nog op je stoel? Dit zijn toch fantastische redenen wanneer jij je vetpercentage wilt verlagen.