Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Vermogen radiator berekenen

Is jouw radiator kapot? Of werkt hij niet voldoende? Als je op zoek bent naar een nieuwe radiator, dan is het handig om te weten welk vermogen de radiator moet hebben. Als een radiator te weinig vermogen heeft, kan de ruimte tenslotte ook niet genoeg verwarmd worden. Berekenen.nl helpt je er graag bij het bepalen van het juiste vermogen voor jouw nieuwe radiator. lees meer

De aanbevolen temperatuur per kamer is:

24ºC   Badkamer
22ºC   Woonkamer
20ºC   Keuken
18ºC   Slaapkamer

Wat is het vermogen van een radiator

Radiatoren heb je in verschillende afmetingen, uitvoeringen en kleuren. Designradiatoren, platte radiatoren, handdoekradiator of een standaard radiator. Elke radiator heeft zijn eigen vermogen. Dat wil zeggen dat elke radiator zijn eigen ‘kracht’ heeft. Niet elke radiator kan bijvoorbeeld een woonkamer voldoende verwarmen. Of jouw woonkamer goed verwarmd wordt hangt af van het vermogen, en vaak de afmetingen, van je radiator. Het is dus belangrijk om goed te bepalen welke radiator je kiest. Het vermogen van een radiator wordt uitgedrukt in Watts.

Vermogen radiator berekenen

Je hebt misschien al een soort radiator in je hoofd. Je kiest voor een designradiator maar weet nog niet hoeveel watt deze moet zijn om jouw woonkamer voldoende te verwarmen. Dan is het verstandig om dit te berekenen. Meet jouw woonkamer op. Meet de lengte, de breedte en de hoogte van de woonkamer. Daarnaast bepaal je de gewenste kamertemperatuur. Houd er rekening mee dat de temperatuur niet in elke ruimte hetzelfde moet zijn. Zo kan de gewenste temperatuur in de badkamer best een graad of 6 hoger liggen dan de gewenste temperatuur in de slaapkamer. Vul al deze gegevens in via de tool van Berekenen.nl en je hebt binnen no time het antwoord op je vraag.