Berekenen.nl
Geplaatst op 3 juli

Schuine wanden, wat moet je ermee?

Bijna in elke woning zijn ze wel te vinden, schuine wanden. Het kan soms best lastig zijn om te bedenken wat je met deze muren moet. Daarom hebben we een blog geschreven over hoe je deze ruimtes het beste kunt gaan benutten. Op deze manier hoeft deze ruimte geen saaie ruimte meer te zijn en kan het heel stijlvol worden ingericht.

Schuine wanden in huis stijlen

Veel mensen hebben vaak boven bij de slaapkamers schuine wanden. In eerste instantie hebben veel mensen het idee om er een bed onder te zetten, maar dit blijkt in veel gevallen niet handig te zijn. Je kunt namelijk deze plekjes juist gebruiken voor een leuk stylingplekje met decoratie. Een aantal voorbeelden wat je hiermee kunt doen, zijn onder anderen:
  • Een klein bankje er neerzetten. Een bankje kun je makkelijk onder een schuine wand plaatsen ter opvulling. Hang er een leuk kleed of dierenvelletje over heen en je hebt direct een stijlvol hoekje.
  • Een plant is ook een goede optie. Zet bij de schuine wand een paar planten of zelfs een plantenbak neer en je een goede oplossing voor deze ruimte.

Schuine wanden als opbergruimte

Maak gebruik van de schuine wanden voor extra opbergruimte. Installeer bijvoorbeeld een inbouwkast, planken of ladekasten die perfect passen in de schuine ruimte. Op deze manier kun je de beschikbare ruimte efficiënt gebruiken en je spullen netjes opbergen. Daarnaast kun je ook een gezellige werkplek creëren. Plaats een bureau, stoel en verlichting op een manier die optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Dit kan een perfecte hoek zijn voor je thuiskantoor of een stille plek om te studeren.

Zorg voor voldoende verlichting

Zorg voor voldoende verlichting in de ruimte met schuine wanden. Plaats lampen op strategische plaatsen om donkere hoeken te vermijden. Sfeerverlichting, zoals wandlampen of dimbare plafondlampen, kunnen helpen om de ruimte gezellig en uitnodigend te maken.

Het stijlen van schuine wanden in huis biedt een creatieve uitdaging, maar met de juiste aanpak kunnen ze een unieke en stijlvolle toevoeging aan je interieur worden. Experimenteer met verschillende ideeën en maak van de schuine wanden een functioneel en esthetisch aantrekkelijk element in je huis.

Schuine wanden berekenen

Wil je je ruimte stijlen, maar weet je niet hoe schuin jouw schuine wand in huis is? De berekening van de schuine wand kun je gelukkig eenvoudig online doen. We maken het je graag gemakkelijk, op basis van de online tool. Het is voldoende om de lengte van de andere wanden in te vullen. Je dient er zelf dus wel voor te zorgen dat er sprake is van een rechte hoek tussen wand A en B. Alleen op die manier kun je gebruik maken van de stelling van Pythagoras om de schuine wand te berekenen. Door de schuine wand te berekenen ken je daarvan de lengte en kun je bijvoorbeeld de oppervlakte berekenen of voldoende behang voor de schuine wand kopen.