Berekenen.nl
Geplaatst op 13 september

Driehoek berekenen: hoeken berekenen met handige tool

Als je een hoek gaat berekenen of je de graden wilt berekenen dien je gebruik te maken van de cosinus, de sinus of de tangens. Heb je alleen de lengte van de overstaande zijnde en de aanliggende zijde? Dan dien je bijvoorbeeld gebruik te maken van de tangens. Op die manier bepaal je eenvoudig de graden of de hoek, of kun je nagaan of er sprake is van een 45 graden hoek.

Cosinus, sinus en tangens

Je kunt de cosinus, de sinus en de tangens gebruiken om de hoek te berekenen. In combinatie daarmee heb je bijvoorbeeld de lengte van de schuine zijde in centimeters nodig. Daarnaast kun je bijvoorbeeld de aanliggende zijde in centimeters opgeven, zodat je aan de hand daarvan de berekening kunt maken.

Je kunt de graden berekenen of een hoek berekenen, bijvoorbeeld als je werkt aan een (bouw)tekening of een andere opdracht. Gaat het om 45 graden hoeken, 90 graden hoeken of wil je weten hoeveel graden een driehoek is? Met de tool kun je dat eenvoudig uitrekenen.

Hoek berekenen: handige tool

Je kunt online de hoek berekenen, gewoon door gebruik te maken van onze handige online tool. Bereken op die manier het aantal graden en de hoek, zodat je een driehoek of een andere hoek kunt berekenen. Voor een bouwtekening of een ander doel, zonder dat je daar handmatig mee aan de slag hoeft voor de berekening.