Berekenen.nl
Geplaatst op 10 mei

Boodschappen budget berekenen

Je kent het vast wel: je loop langs de schappen van de supermarkt en legt alles wat op je lijstje staat in je kar. Ook een aantal dingen die er niet op staan, maar wel lekker zijn natuurlijk. Aangekomen bij de kassa zie je het totale bedrag van je boodschappen en je schrikt er van! Dit was niet helemaal de bedoeling… Achteraf had je misschien kunnen kijken naar de prijzen en niet alle lekker dingen ook nog in je karretje moet stoppen. Ook had je kunnen kijken naar B-merken in plaats van alleen maar A-merken, want die zijn vaak duurder.

Maandelijkse weekboodschappen berekenen.

In een Nederlands gezin met minderjarige kinderen wordt er maandelijks gemiddeld 492 euro uitgegeven aan boodschappen. Een gezin met meerderjarige kinderen geeft gemiddeld 503 euro uit aan maandelijkse boodschappen. En een stel zonder kinderen geeft ongeveer 391 uit aan boodschappen.
Laten we uitgaan van een stel zonder kinderen, dan hebben we 391 euro voor de maandelijkse boodschappen. Om op het wekelijkse bedrag uit te komen delen we 391 euro door 4 en dan kom je uit op 97,75 euro per week. Dit kun je naar boven afronden, zodat je op 100 euro uitkomt. Tijdens de wekelijkse boodschappen kun je hier op letten en zorgen dat je je aan het limiet houd, zodat je niet te veel uitgeeft en je maandelijkse kosten niet meer kunt betalen. Ook is het dan verstandig om je weekboodschappen zoveel mogelijk in een keer op te halen, zodat je tussentijds niet naar de supermarkt gaat en over je weekbedrag heen gaat.

Kortingen?

In de supermarkt zie je vaak ook aanbiedingen staan, zoals de tweede gratis of voor de helft. Dit zijn super aanbieding als je deze producten ook daadwerkelijk gebruikt. Het is niet nodig om een product mee te nemen wat in de aanbieding is als je het toch niet gebruikt. Veel mensen zijn hier wel ‘allergisch’ voor. Ze zien een product met korting en denken dat het een goede koop is, en dat is natuurlijk ook zo, maar als je het niet nodig hebt of niet gebruikt kun je het net zo goed laten liggen.

Inkopen doen

Als de houdbare producten in de aanbieding zijn, kun je deze best groot inslaan, ze blijven immers toch wel lang goed. Het is misschien een beetje over je budget, maar zo bespaar je de aankomende maanden wel weer. Het zelfde met diepvries producten, als deze in de aanbieding zijn kun je ze ook net zo goed meenemen, want in de diepvries blijft het toch wel goed.

Je kunt je boodschappen ook thuis laten bezorgen door jou favoriete supermarkt. Van te voren heb je natuurlijk een lijstje gemaakt met wat je die week nodig hebt. Op de webwinkel van deze supermarkt gooi jij alles in je mandje. Eigenlijk kom je nu ook niet in de verleiding om toch extra nog chocola, koekjes, of wijn in je mandje te doen, want je loopt niet langs deze schappen, dús ben je niet afgeleid door andere producten. Op deze manier zou je ook geld kunnen besparen.

Wil jij je eigen boodschappen budget berekenen? Klik dan hier!