Berekenen.nl
Geplaatst op 20 augustus

Tips om thuis energie te besparen

Elke Nederland heeft er een hekel aan wanneer ze en hoge energie rekening krijgen. Daarom zijn wij als Nederlanders altijd wel op zoek naar het vinden van manieren om te besparen. Wij hebben dan ook een aantal tips om een rijtje gezet hoe je heel eenvoudig kan besparen op je energie rekening.

Let op je verlichting

Iedereen vergeet wel eens wat. We zijn namelijk allemaal mensen. Het kan dan ook wel eens voorkomen dan wij vergeten een lamp uit te doen waardoor hij vervolgens de hele dag brand. Ook dit telt mee bij je energie rekening. Dit gebeurt dan ook nog steeds veel te vaak. Er is onlangs een onderzoek gedaan waaruit bleek dat één op de tien Nederlanders wel eens een lamp vergeet uit te doen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde want het kost wel allemaal geld. Door wat aanpassingen te doen kan je dit al snel verhelpen. Denk bijvoorbeeld slimme lampen. Deze lampen hebben namelijk de mogelijkheid om zichzelf uit te schakelen.

Gebruik stekkerdozen

Veel mensen zullen hier van op kijken. Waarom moet je stekkerdozen gebruiken in huis? Die zijn toch juist heel erg brandgevoelig en slecht? Het antwoord hierop is nee. Stekkerdozen zijn dé oplossing wanneer je energie wilt besparen. Veel apparaten gebruiken namelijk nog stroom, terwijl ze op stand-by-modus staan. dit het sluipverbruik. Sluipverbruik zorgt voor veel extra stroomverbruik. Gemiddeld gezien kan je hier makkelijk €100 op besparen. Driekwart van deze kosten zijn te vermijden door de apparaten simpelweg uit te zetten. Toch doen wij dat nog niet zo vaak. Wij klappen liever onze laptop dicht. dit resulteert uiteindelijk dan weer in een hogere energierekening.  Daarnaast wordt gebruik van stekkerdozen extreem aangeraden. Met een stekkerdoos is het namelijk mogelijk om meerdere apparaten in één keer uit te zetten. De stekkers hoef je dus niet elke keer uit het stopcontact te houden. Je raad het vast, er zijn inmiddels ook al slimme stekkerdozen. Deze stekker dozen schakelt de gekoppelde apparaten automatisch uit en aan. Deze stekkerdozen besparen zo €10 per jaar. Tel uit je winst!

Stap over naar een andere energieleverancier

Steeds meer Nederlanders wisselen vaker van energieleverancier. Vroeger was dat niet het geval toen blijven de meeste Nederlanders altijd bij hun vaste energieleverancier. In de loop der jaren is dus wel hele veel veranderd in de energie wereld. De grootste reden hiervan is de welkomstkorting of de overstapkorting. Dit is een korting die de energieleverancier geeft wanneer jij gaat overstappen. Door deze welkomstkorting lijkt het vaak dat één bepaalde energieleverancier het goedkoopste naar voren komt. Het kan dan ook voorkomen dat je zo €300 euro kan besparen zonder enige moeite. Wij raden je dan ook heel erg aan om sowieso elke twee jaar even te kijken als je ergens anders goedkoper energie kan krijgen. De meeste mensen doen dit al elk jaar. Het zal je dan ook verbazen hoe erg de prijzen schommelen en hoeveel je kan besparen door een klein onderzoekje te doen. We blijven eenmaal Nederlanders die graag op ons geld letten.