Berekenen.nl
Geplaatst op 11 april

Nieuwe zonnepanelen halen ook energie uit regen

Zowel in Nederland als in andere delen van de wereld schijnt de zon echter maar af en toe, we hebben veel meer te maken met regen. Onderzoekers in China van de Solar Energy Industries Association hebben daar nu wat op bedacht. Een nieuw type zonnepanelen moet er tevens in slagen om energie op te wekken uit de regen die er valt.

Grafeen in de zonnepanelen

In de zonnecellen wordt een laag grafeen aangemaakt. Die vormen een laag van positieve ionen op het moment dat er regendruppels opvallen. Die zijn aanwezig in het zout van het regenwater, op het oppervlak gaan ze samenwerken met de negatieve elektroden van het laagje grafeen. Er ontstaat een dubbele laag met positieve en negatieve energie, waardoor er een elektrische spanning ontstaat. Dit valt te vergelijken met hoe een batterij werkt, op basis van de plus en de min. De nieuwe zonnepanelen zijn nog niet verkrijgbaar, maar kunnen er wellicht in de toekomst voor zorgen dat de modellen ook in Nederland een stuk interessanter worden.

Energie berekenen

Wek je zelf een deel van de energie op die je gebruikt en wil je berekenen waar je zo voordelig mogelijk de rest kunt afnemen? Je kunt online je energie berekenen, aan de hand waarvan je de energieleveranciers op een rij kunt zetten. Geef aan of je een enkele of een dubbele meter hebt en wat je verbruikt of wat je verwacht te zullen verbruiken. Je kunt aan de hand daarvan je energie berekenen, zodat je eenvoudig na kunt gaan waar je optimaal op je vaste lasten kunt besparen.