Berekenen.nl
Geplaatst op 28 december

Meer energiebesparing door huishoudens benodigd

Huishoudens zullen er harder aan moeten trekken om de doelstellingen voor 2020 te behalen en op een meer duurzame wijze om te gaan met energie. In het Energieakkoord sprake verschillende partijen over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Het zijn uiteindelijk de huishoudens en de bedrijven die er in de praktijk voor moeten zorgen dat de besparingen gehaald worden, zodat we er als land in slagen ons aan de gestelde doelstellingen te houden.

Afspraken in het Energieakkoord

In het Energieakkoord zijn verschillende afspraken gemaakt. We dienen er in Nederland bijvoorbeeld voor te zorgen dat we in 2020 voor 14% gebruik maken van duurzame energie. In 2023 dient dat vervolgens 16% te zijn, waardoor er nog behoorlijk wat werk aan de winkel is. We dienen jaarlijks 1,5% energie te besparen. In 2013 sloten 47 verschillende partijen het Energieakkoord, waarmee we in Nederland voor een breed draagvlak proberen te zorgen. Het lijkt er op dit moment op dat er een tandje bij moet om ervoor te zorgen dat we de doelstellingen daadwerkelijk kunnen behalen, vooral huishoudens zouden meer energie moeten besparen.

Online energie berekenen

Wil je online je energie berekenen, om na te gaan hoe je er naast de besparing voor kunt zorgen dat je minder gaat betalen voor de energie die je wel gebruikt? Je kunt online je energiecontract berekenen door de verschillende leveranciers op een rij te zetten. Je zorgt er daarmee voor dat je een goed beeld krijgt van de verschillende energiecontracten, die je er direct online af kunt sluiten. Je kunt je energie berekenen en vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor de stroom en het gas dat je af wenst te nemen bij de leverancier.