Berekenen.nl
Geplaatst op 6 april

Energieleverancier Essent gaat meedenken over energiebesparing

Dit kan door middel van zonnepanelen op het dak, met een eigen waterkrachtcentrale of met een windmolen in de achtertuin. Door zelf energie op te wekken is het mogelijk om op de kosten van de energierekening te besparen. Volgens Essent is er sprake van nieuwe diensten waar nieuwe klanten interesse in hebben, waardoor het van belang is om daarop in te spelen.

Energie verkopen en helpen te besparen

Uiteraard lijkt er sprake van een tegenstrijdigheid, aangezien Essent energie wil verkopen en aan de andere kant gaat helpen klanten hierop te besparen. Het is volgens Essent echter niet van belang om altijd meer energie te verkopen, het bedrijf wil een langdurige relatie met klanten opbouwen. Het is daarom van belang om goed na te denken over energiebesparing en innovatie. We proberen steeds duurzamer te leven, waardoor de toegevoegde waarde van een bedrijf als Essent er heel anders uit kan gaan zien. Volgens het bedrijf is de Nest daar een goed voorbeeld van, de zelfdenkende thermostaat die flinke besparingen mogelijk maakt.

Online energie berekenen

Wil je zelf je energie berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je op dit moment betaalt of hoe je eenvoudig tot honderden euro’s kunt besparen? Je kunt online je energie berekenen en nagaan wat de kosten zijn voor stroom en/ of gas. Je kunt de verschillende energieleveranciers zoals Essent met elkaar vergelijken en ervoor zorgen dat je een scherpe prijs betaalt. Vergelijk de tarieven met je huidige overeenkomst, of zorg ervoor dat je voordelig van start kunt gaan. De online berekening kun je in enkele minuten maken, waardoor de energie berekenen heel eenvoudig is en je maximaal kunt besparen.