Berekenen.nl
Geplaatst op 11 oktober

Energie in Nederland bevindt zich op een kantelpunt

Er is sprake van een stijging van het aandeel hernieuwbare energie, al staan we nu op het punt om daadwerkelijk door te pakken of het aan de andere kant te laten versloffen. Het energieverbruik in Nederland neemt al een tijdje af, al wordt de daling de laatste tijd vlakker. Wat dat betreft is er nu een extra inzet nodig, om ons te kunnen gaan richten op de gemaakte afspraken in het Energieakkoord.

Effecten van het Energieakkoord

De effecten van het Energieakkoord worden volgens het CBS steeds beter duidelijk, al kunnen we daarnaast zien dat we de doelen voor 2020 waarschijnlijk niet gaan halen. Het zal lastig worden om tegen die tijd 14% van onze energie duurzaam op te wekken. Het CBS geeft er wel bij aan dat de doelstelling van 18% duurzame energie in 2023 wel haalbaar lijkt. Dit heeft te maken met het feit dat de ontwikkeling zich steeds sterker door zal gaan zetten, waardoor de groei een meer exponentiële vorm aan zal nemen.

Zelf je energie berekenen

Wil je zelf je energie berekenen om na te gaan of je over kunt stappen naar een meer voordelig contract of zoek je naar een energieleverancier die je op een groene wijze van dienst kan zijn? Het is de moeite waard om online je energie te berekenen. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, terwijl je er eenvoudig voor zorgt dat je tot honderden euro’s per jaar kunt besparen. Je kunt online je energie berekenen door slechts aan te geven waar je woont en hoeveel energie je per jaar verbruikt.