Berekenen.nl
Geplaatst op 16 november

Donald Trump is slecht nieuws voor duurzame energie

De verkiezing van Donald Trump als de volgende president van de Verenigde Staten heeft veel stof doen laten opwaaien. Inmiddels komen de verschillende reacties vanuit de diverse branches naar buiten, bijvoorbeeld op het gebied van energie.Het lijkt erop dat de lobby voor duurzame energie het zwaar gaat krijgen de komende tijd, omdat hij niet gelooft in het ‘sprookje’ dat klimaatverandering heet. De kans is wat dat betreft groot dat we geen grote stappen voorwaarts zullen zetten op dat gebied en dat we in plaats daarvan nog een paar jaar extra zullen vasthouden aan de fossiele alternatieven.

Trump gelooft niet in klimaatverandering

Donald Trump heeft aangegeven dat hij vindt dat klimaatverandering is verzonnen door de Chinezen. Hij geeft aan dat hij het een sprookje vindt, waardoor de kans klein lijkt dat hij er wat aan zal willen doen om dit te voorkomen. Het is in plaats daarvan aannemelijker dat hij door zal gaan op de oude voet en weinig moeite zal doen om te verduurzamen. Wat dat betreft is het de moeite waard om de komende tijd in de gaten te houden welke keuzes Trump zal gaan maken op het gebied van energie.

Online energie berekenen

Wil je zelf online je energie berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of je goedkope groene energie kunt afnemen of dat je kunt besparen op de gasrekening? Het is de moeite waard om regelmatig een paar minuten de tijd te nemen om een berekening te maken van de energie. Je kunt op die manier eenvoudig nagaan of je geld kunt besparen. Dit hoeft je weinig tijd te kosten en levert je aan de andere kant zomaar een paar honderd euro voordeel per jaar op. Het is daarom de moeite waard om regelmatig online de energie te berekenen, zodat je maximaal kunt besparen.