Berekenen.nl
Geplaatst op 2 september

4 manieren om je energierekening te verlagen

De energieprijzen rijzen de pan uit. Wij geven je 4 manieren om je energierekening te verlagen.

Douche maximaal 5 minuten

Je kunt simpel je douchetijd in de gaten houden door middel van een zandloper, een kookwekker of een douchecoach (klein digitaal klokje). Maar hoe gebruik je hem? Je kunt om te beginnen 1 keer bijhouden hoe lang je normaal gesproken doucht. Zet de wekker voortaan op 5 minuten. Stap dan onder de douche vandaag als je tijd voorbij is. Douche je graag met muziek op de achtergrond? Kies dan een nummer dat ongeveer 5 minuten duurt. Dan stap je onder de douche vandaan als het nummer is afgelopen.

Thermostaat op 19 of 20 graden

Als je thuis bezig bent is 19 graden warm genoeg, want je bent toch in beweging. Zit je lekker op de bank een film te kijken of thuis te werken in je home office? Zet hem dan op 20 graden.

‘s Nachts of als je weg bent verwarming laag

‘s Nachts kun je de thermostaat op 15 graden zetten, want dat is zuiniger dan de woonkamer de gehele nacht warm houden. Er zit dan toch niemand. Heb je vloerverwarming? Zet dan de thermostaat rond de 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen erg lang. Dit kun je ook doen als je een weekendje weg gaat of een week of 2 op vakantie bent.

Doe de deuren in huis dicht

Doordat de deur open staat verdwijnt er veel warmte naar plekken waar je niet bent, zoals de gang, het trappengat en de bovenverdieping. Met een deurveer en deurdranger gaat een deur vanzelf dicht. Zo houd je de warmte in de kamer waar jij bent. Begin met de deur tussen de woonkamer en de gang of hal en met deuren die vaak open blijven staan.

Online je energie berekenen

Wil je zelf je energie berekenen? Klik dan hier.