Berekenen.nl
Geplaatst op 6 juni

3 redenen om zonnepanelen aan te schaffen

Zonnepanelen worden steeds populairder, want iedereen wil zijn of haar steentje bijdragen aan het milieu. Door zonnepanelen te nemen, help je mee om het milieu een stukje schoner te maken. Zonnepanelen kopen doe je echter niet zomaar, want je moet hiervoor al snel een paar duizend euro voor neerleggen. Daarom is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de voordelen van zonnepanelen. Hierbij geven wij jou een paar redenen om zonnepanelen aan te schaffen.

Verhoog de waarde van je huis

Zonnepanelen hebben een positieven invloed op het verplichte energielabel. Ook verhogen zonnepanelen de waarde van je huis. Soms is het geval dat de waarde zodanig oploopt, dus dat jij veel stroom blijft opwekken, dat je de kosten van de zonnepanelen er al uit hebt. Voor elke euro die je op jaarbasis bespaard, neemt de huiswaarde ongeveer met 20 euro toe. Gezien de huidige energieprijzen kunnen zonnepanelen wel uit, maar het is even een investering.

Geld besparen

Sinds het jaar 2000 zijn de energieprijzen aanzienlijk gestegen. Ondertussen betalen we 80% meer dan dat we in het jaar 2000 deden. Met zonnepanelen verlaag je je energiekosten en beschermen je dus deels tegen de stijgende energiekosten. Eigenlijk zet je met zonnepanelen op je dak een deel van je energierekening vast. Dit wil zeggen dat je niet langer afhankelijk bent van de fluctuerende prijzen van de energiemaatschappijen. Omdat het overtollige opgewekte stroom verkocht kan worden tegen het energietarief, zullen zonnepanelen ongeacht de energieprijzen een vast percentage op de energierekening besparen.

Onafhankelijk van energiebedrijven

Het Nederlandse energienetwerk is prima in orde, maar mocht je nu een stroomstoring krijgen, kunnen de zonnepanelen worden aangesloten op een accu. Zo blijf je stroom houden, ook in tijden van stroomstoringen. Daarnaast ben je dus onafhankelijker van jou energiemaatschappij als er zich problemen bij hun voordoen.

Energie berekenen

Wil je nu zelf je energie berekenen? Klik dan hier.