Berekenen.nl

Ruimte nodig voor scherm

Geachte mensen van bereken.nl,

Ik wil een bureau gaan maken en daarop wil ik 3 schermen hebben die 82 cm breed zijn en 8,9 cm diep. Nu wil ik 1 scherm recht voor me neerzetten en de andere 2 schermen aan beide kanten 1 in een hoek van 45 graden. Hoeveel ruimte heb ik dan in totaal nodig om alle 3 de schermen volledig op mijn bureau neer te zetten?

Met vriendelijke groet,

Sander

Vraag gesteld door: Sander
Reageer jij op deze vraag?

Erik: Ik heb zelf ook drie schermen met 45 graden op mijn bureau staan. beide schermen ernaast zullen ook ongeveer 45 graden hoek hebben maar als ik deze schermen van 22 inch recht zet, ten opzichte van een schuine hoek, Dan kost mij dat 3 centimeter per scherm. Aangezien zij 51 cm breed zijn en dit 3 cm kost, kost dit 6% meer. In jouw geval zou ik dan zeggen 82 cm / 1,06 = 77.35 x 3 = 232 cm. En houd er ook rekening met dat je scherm waarschijnlijk nog een voet heeft en daardoor je misschien niet de volledig breedte van het scherm nodigt bent?

Succes

Sander: Wijziging: het is geen 8.9 cm diep, maar 252.4 cm diep..

Sander: Bedankt erik, inderdaad hebben de schermen een voet, maar die is niet breeder dan het scherm zelf. Is de 232 cm zowel in breedte als in diepte?
Of is de 232 cm de breedte, en zou ik dat moeten delen door 3 voor de diepte? Sorry ben echt een noob hierin, en wil een nieuw goed gaming bureau ontwerpen voor mezelf :D

Erik: Een scherm met 252 cm diepte lijkt me niet te kloppen? Kun je de schermen niet alvast in de gewenste opstelling zetten en dan opmeten? Dan weet je precies wat je nodig bent.

Sander: Heb de schermen nog niet, en volgens de LG website is het scherm met voet 252, zal dan inderdaad wel mm zijn. sorry voor de verwarring.