Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (70)

Cap maat berekenen

Afhankelijk van je hoofdomtrek kun je hier berekenen welke maat cap jouw als gegoten zit. Op Berekenen.nl vind je meerdere rekentools! Je cap maat, hoeden maat, petten maat en paardrijcap maat bereken je hier op een eenvoudige manier. Het enige dat je nodig hebt is een meetlint. Op die manier zorg je ervoor dat je de correcte maat hebt. Heb je geen meetlint? Dan kan je ook een touwtje gebruiken en daarna het deel dat om je hoofd ging opmeten met een liniaal. lees meer

Met een meetlint kunt u uw hoofdomvang eenvoudig meten. Doe dit dicht boven de oren.
Andere bezoekers berekenden ook:

Je cap maat, hoeden maat, petten maat en paardrijcap maat bereken je hier op een eenvoudige manier. Gebruik een meetlint of touw om de juiste meting uit te voeren. Zie de afbeelding voor de plaatsing van het meetlint of stukje touw. Meet het stuk touw nadat je het om je hoofd hebt gedaan met een liniaal om de juiste gegevens te krijgen. 

Je hebt drie soorten cap maten:

  1. Wereld
  2. Amerikaans
  3. Engels 
Cap maat berekenen

Te grote cap maat

De juiste cap maat berekenen is van belang voor het correct dragen van een cap. Op deze manier komt je gezicht het beste tot uitdrukking en voorkom je dat je door de cap een flaporen look krijgt. Dit gebeurt namelijk als je een cap of pet koopt die te groot is. Doordat je hoofd hem niet draagt drukt hij tegen je oren aan, waardoor deze naar buiten gaan staan. Dit lijkt een beetje op het hebben van flaporen. Om dit te voorkomen is het berekenen van de juiste cap maat erg belangrijk. 

Ook bij het dragen van een hoed is een te grote maat kopen niet bevorderlijk. Niet alleen drukt de hoed of cap op je oren, maar hij kan ook voor je ogen schuiven. Hierdoor zie je niets. Vooral als je een hoed, cap of pet in het verkeer draagt kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. Om niet als een blinde kip rond te rijden, fietsen of lopen is het belangrijk om de juiste cap maat te weten voordat je een cap, pet of hoed koopt.

Tevens is de juiste cap maat belangrijk bij het paardrijden. Doordat je veel beweegt, vooral bij de draf, is de kans groot dat de paardrijcap voor je ogen schuift. Als je van het paard valt blijft hij ook niet op de juiste plaats zitten. Hierdoor is de kans op letsel ook groter. Voorkom dit door hier de juiste capmaat te berekenen voordat je een paardrijcap koopt. 


 

Te kleine cap maat 

Een te kleine cap maat is ook niet bevorderlijk. Door een te kleine maat zit je cap, pet of hoed te hoog op je hoofd. Is dit juist je doel? Dan moet je het meetlint op die hoogte gebruiken. Echter een cap, hoed of pet hoger op je hoofd dragen is niet altijd even handig. De wind kan er sneller vat op krijgen. Vooral in een land zoals Nederland is dit erg onhandig, omdat het hier vaak waait. Ook op de fiets is de kans groot dat je jouw cap kwijt raakt door de luchtdruk. Koop daarom de juiste maat, om de kans dat je cap, hoef of pet afwaait te minimaliseren.