Berekenen.nl
Geplaatst op 26 mei

De perfecte cap kopen? Check de maat en de pasvorm

De perfecte cap kopen, ook als je niet de kans hebt om die te passen? Houd er rekening mee dat er Amerikaanse, Britse en wereldwijde maten gelden voor caps en petten. Het is altijd belangrijk om de omtrek van jouw hoofd op te meten, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken.

Het is daarnaast verstandig om rekening te houden met de pasvorm. De cap of pet mag niet verschuiven als jij het hoofd naar links, naar rechts of naar voren en naar achteren beweegt. Kies een model met een strakke pasvorm of juist een los model, maar voorkomt dat er te veel ruimte zit.

Als passen niet mogelijk is

Blijkt passen niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je online een pet of cap wilt kopen in de juiste maat? Je kunt dan gebruik maken van onze handige tool. Houd rekening met de Amerikaanse maten voor caps, die uit het Verenigd Koninkrijk of de Europese en wereldwijde maten die er gelden. Kies op die manier de ideale cap maat, waarmee je ervoor zorgt dat de pet stevig op jouw hoofd zit en je daar zonder problemen gebruik van kunt maken.

Cap maat berekenen: handige tool

Weet je de omtrek van jouw hoofd en wil je op basis daarvan jouw cap maat berekenen? Dat kan eenvoudig online, gewoon met onze handige tool. Het is voldoende om de omtrek van jouw hoofd op te meten en vervolgens aan te geven of de pet de Amerikaanse, Britse of wereldwijde maat heeft. Ontdek binnen een paar klikken welke maat je nodig hebt. Let vervolgens zelf goed op de pasvorm van de pet of cap, zodat je daarmee altijd een uitstekende keuze maakt.