Berekenen.nl
Geplaatst op 13 maart

Hoe kan je besparen op je autokosten?

Veel mensen in Nederland rijden tegenwoordig in een auto. Het is ook wel algemeen bekend dat een auto niet goedkoop is. Daarom is het altijd goed om te kijken hoe en waar je nou precies op kan besparen bij je autkosten. Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet waar veel mensen niet meteen aan denken als ze willen besparen.

Besparen op de autoverzekering

Ben je van plan weg te gaan? Dan moet je verplicht een autoverzekering hebben. Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Daarom is het belangrijk om extra goed te kijken welke verzekering bij jou past en bij welke rij style. Bekijk bij elke verzekeringsmaatschappij naar de prijzen en wat er in het pakket zit en leg ze dan naast elkaar. Soms kun je hierdoor al een aantal euro’s besparen. Let wel op de kleine lettertjes. Soms gevel verzekeringmaatschappijen aan dat zij de goedkoopste zijn met autoverzekeringen, maar wat ze er niet bij vertellen is dat het een instapbedrag betreft en daar nog allemaal extra kosten bij komen waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan je dacht. Neem daarom goed de tijd om naar een goede verzekering te kijken die bij je past voordat je jezelf te kort doet. Dat zal namelijk heel erg zonde zijn.

Besparen op de wegenbelasting

Iedereen die een auto heeft moet ook wegenbelasting betalen ook wel bekend als motorrijtuigenbelasting. Ook hier kun je weer eenvoudig op besparen. Let bij het kopen van een nieuwe auto op het gewicht. De hoeveelheid wegenbelasting die je moet betalen wordt namelijk berekend op het gewicht van je auto. Daarom is het belangrijk om een mooie auto te kopen die ook licht is. Hierdoor zal de wegenbelasting ook niet zo hoog zijn. Wanneer je een hele grote auto hebt die waarschijnlijk ook zwaarder is dan een kleinere auto zal je wegenbelasting ook hoger zijn. Sinds 2010 is er ook een nieuwe regel bij gekomen. Door deze regel hoeven een groot aantal auto’s met een lage CO2-uitstoot weinig tot geen wegenbelasting te betalen. Kijk daarom ook hoeveel CO2-uitstoot je auto heeft want misschien heb je hier wel een voordeel mee.

Bespaar op je onderhoud

Veel mensen dat ze hier niet op kunnen besparen, maar het kan echt. Je moet dan niet denken dat je een week langer moet blijven rijden met een lekke band maar rij bijvoorbeeld minder hard.  Als je minder hard aan het rijden bent bespaar je al gauw een aantal euro’s in de maand op onderhoud zoals bande, olie, remmen etc. Tevens kom je veel relaxter aan op je bestemming en ben je veiliger in het verkeer. Wist jij dat 9 van de 10 ongelukken komen doordat mensen of te hard aan het rijden zijn of omdat ze de voorrang regels niet kennen? Het zou zonde zijn dat je een dikke boete krijgt voor het te hard rijden en dat je hierdoor te laat kom op je afspraak. Je bent dan namelijk niet alleen voor jezelf gevaarlijk maar ook voor de andere mensen op de weg. Dat wilt toch niemand.