Berekenen.nl
Geplaatst op 8 oktober

Ferrari-F1 hekelt gebrek aan snelheid ten opzichte van concurrentie

Het Formule 1-team van Ferrari leek aan het begin van het seizoen een goede kans te maken op de titel. Het ontbreekt nu echter aan snelheid, waardoor het niet lukt om concurrent Mercedes bij te houden.

Specialisten die de snelheid berekenen en tijd berekenen per ronde zien dat het team tekort komt. Het lukt niet om voldoende snelheid te ontwikkelen om de rondetijden van de concurrentie bij te benen. Sebastian Vettel zou als coureur voor de titel moeten gaan, maar lijkt die strijd nu op te moeten geven.

Bijna seconde sneller per ronde

Het team van Mercedes was tijdens de laatste race bijna een seconde per rondje sneller. Dat is een groot verschil in deze sport, wat aan lijkt te geven dat Ferrari het gat niet meer zal kunnen dichten. Zij kunnen de snelheid berekenen en nagaan hoeveel KM per uur ze zouden moeten rijden, maar lijken niet de oplossing te hebben om dat voor elkaar te krijgen.

Ook Red Bull komt als derde team niet aan de tijden van Mercedes. Het lijkt aan te geven dat Mercedes dit seizoen de prijzen zal gaan winnen, net als tijdens de afgelopen jaren.

Snelheid berekenen: online tool

Zelf de snelheid berekenen? Je kunt daarvoor gebruik maken van een handige online tool. Je kunt die gebruiken om de afstand en de tijd in te vullen, zodat je aan de hand daarvan de tijd kunt berekenen. Dankzij de tool is het niet nodig om zelf de berekening te maken. In plaats daarvan is het voldoende om online de gegevens in te voeren en de berekening te laten maken.