Berekenen.nl

Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (80)

Omrekenen kilogram naar pond

Met deze rekentool kun je in een paar seconden kilogram (kg) naar pond (lbs) of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal kilogram/pond dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu'. Makkelijk toch! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/pond je naar pond/kilogram wilt omrekenen.

Omrekenen kilogram naar pond en andersom

Hier wordt de formule voor jou uitgelegd! De formule van kilogram (kg) naar pond (lbs) zit als volgt in elkaar: Het aantal kilogram x  2,20462262 = aantal pond.

Als je pond naar kilogram wil omrekenen draai dan de formule andersom. De formule gaat als volgt: Het aantal pond ÷ 2,20462262 = aantal kilogram.

Eén kilogram is hetzelfde als 1.000 gram. Sinds 1889 is kilogram gedefinieerd als massa van een object. Het wordt sinds de dag van vandaag voor ontzettend veel dingen gebruikt. Denk aan je eigen gewicht op een een weegschaal, het gewicht van etenswaren (pak meel) en fitness gewichten.


Een pond (afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453,59237 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.

Nieuws over Omrekenen kilogram naar pond en andersom

100 kilo blockchain-koffie naar Nederland

Fairfood maakt zich sterk voor een meer duurzaam bedrijfsleven. Vanuit die filosofie heeft men besloten om 100 kilogram blockchain-koffie te importeren naar Nederland. Die technologie maakt de productieketen veel beter inzichtelijk.

ยป Lees het volledige bericht