Berekenen.nl
Geplaatst op 8 oktober

Waar moet ik opletten bij het importeren van een auto

Het importeren van een auto uit het buitenland is natuurlijk al heel erg snel aantrekkelijk, maar waar moet je dan allemaal opletten? Dat lees je hier.

Je auto zelf importeren

Er komt natuurlijk heel erg veel kijken bij het importeren van een auto uit het buitenland vergeet dat niet. Daarom raden wij je heel erg aan om je goed te verdiepen in de regels en de voorwaarden die gelden in Nederland, maar ook in het land waar je de auto koopt. Er zijn dan ook heel erg veel bedrijven die dagelijks auto’s importeren die je ook kunnen helpen, maar ook adviseren. Je kan dan bijvoorbeeld hulp inschakelen voor het regel van een deel van het importeren of juist het hele importproces. Je kan dan denken aan het transport van je nieuwe auto, maar je kan er ook voor kiezen om het papierwerk door die partij te laten doen. Lees je daarom heel erg goed in zodat je zeker weet dat er niks fout gaat.

Let op de kilometerstand

We kennen het allemaal wel. Je favoriete auto staat in Amerika, maar daar gebruiken ze geen kilometers maar miles. Het is dan verstandig om goed naar de kilometerstand te kijken en de miles naar kilometer om te rekenen. Daar zit namelijk een verschil in. Bij Berekenen.nl ben je dan ook aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig je kilometers of je miles om kan rekenen. Je zal het namelijk bijna gaan vergelijken, maar dat is een heel erg slecht idee. De goede kilometerstand is namelijk ook heel erg belangrijk voor het papierwerk wat komt kijken bij het importeren van een auto. Let hier dus goed op. Bereken het hier.

Zorg voor een geldig kenteken

Het kan voorkomen dat jij een echte autoliefhebber bent. Wanneer dit het geval is, is de kans groot dat jij graag zelf je nieuwe auto naar Nederland wil rijden. Het is dan wel heel erg belangrijk dat je een geldig kenteken en kentekenbewijs hebt. Je mag namelijk niet zonder een geldig kenteken en kentekenbewijs rijden. Niet alleen in Nederland maar ook niet in het buitenland. Zorg daarom voor een tijdelijk buitenlands kenteken en buitenlands kentekenbewijs. Ook  is het belangrijk dat je goed gaat informeren of dit kenteken in Nederland is toegestaan. Het definitieve Nederlandse kenteken ontvang je vijf dagen na het betalen van je BPM bij het keuringsstation van de RDW. Ja, je moet ook nog langs de RDW. Elke auto in Nederland moet namelijk gekeurd worden door de RDW. Het maakt dan ook niet uit of je nou een nieuwe of een oude auto koopt. Wanneer je een auto importeert uit het buitenland moet je ook langs de RDW. Je voertuig moet namelijk aan alle wettelijke eisen voldoen voordat je er mee de weg op mag. Plan dan ook ruim van te voren een afspraak want de wachttijden kunnen lang zijn. Je wil namelijk wel zo snel mogelijk met je nieuwe auto de weg op kunnen. Ook is een autoverzekering verplicht wanneer je de weg opgaat.