Berekenen.nl
Geplaatst op 13 oktober

Vakantie? Let op je snelheid

We weten allemaal wel dat de regels in andere landen anders kunnen zijn. Dat is dan ook het geval voor de snelheid die je in het buitenland mag rijden. Je moet daar dus heel erg scherp op zijn, maar wat is echt belangrijk? Dat lees je hier.

100 kilometer per uur in Nederland

Begin 2020 werd de maximumsnelheid tussen 6:00 en 19:00 uur verlaagd naar 100km/h. en hoewel de meeste mensen zich volgens de politie wel aan die snelheid houden zijn er ook veel mensen die dat niet doen. De politieke partij Forum voor Democratie wil dan ook dat de snelheid teruggaat naar 130 km/h en zelfs een onbeperkte snelheid op bepaalde trajecten. Dat laatste is al heel erg populair in Duitsland. Er zijn namelijk bepaalde wegen waar je in Duitsland zo hard mag rijden als je wilt zolang het maar veilig is en dat je geen andere mensen in gevaar brengt. Wanneer mensen een nieuwe auto gekocht hebben hoor je ook vaak dat ze nog een keer naar de Duitse autobaan willen. De reden hierachter is dat je hier op sommige plekken zo hard mag rijden als je wil. Het moet natuurlijk wel veilig zijn zoals we hierboven ook al aangaven.

Rijden in Amerika

Ongeveer de hele wereld maakt gebruik van het metrisch systeem. We snappen dat je niet precies weet wat het is wanneer we die naam gebruiken. Het metrisch systeem is het systeem wat wij ook op dit moment in Nederland gebruiken. Je kan dan denken aan de kilometers, meters en centimeters. In de Verenigde Staten is dat niet het geval. Zij houden namelijk vast aan het oude maten systeem. Verkeersborden in de nationale parken geven dan wel weer de afstand aan in kilometers in plaats van mijlen. Ook sommige staten zoals Arizona, gebruiken kilometers. En dan is er de rest van het land. Daar wordt als tevoren het Engelse systeem van feet, yards, miles en inhoudsmaten zoals quarts en gallons. Het systeem is dan ook niet meer zo Engels als we denken. Zelfs het moederland is namelijk al overgeschakeld op het metrisch stelsel. Je moet dan ook even goed wennen wanneer je in Amerika rijdt omdat je maar zo over gaat naar mijlen in plaats van kilometers.

Veel verwarring

We kunnen het ons allemaal wel voorstellen. Het zal je ook vast een keer overkomen wanneer je met een Europese auto in Amerika rijdt. Je moet dan ook net zoals in Nederland goed op je snelheid letten, alleen moet je in Amerika nog een tandje scherper zijn. Het is namelijk zo dat je snelheid wordt gemeten in miles in plaats van kilometers. Onze auto geeft dan wel kilometers aan, maar hoe weet je dan hoe hard je mag? Bij Berekenen.nl hebben we dan ook een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig mijlen naar kilometers kan omrekenen, maar natuurlijk ook andersom. Je kan tegenwoordig dan ook precies de maximale snelheid zien op internet. Zoek dat van te voren even op en reken het om via onze omrekenentool. Niemand wil namelijk een snelheidsboete krijgen.