Berekenen.nl
Geplaatst op 21 september

Sony presenteert 790 inch TV van 5,8 miljoen dollar

Televisies worden steeds groter en fabrikanten lijken elkaar daarmee verder te willen overtreffen. Onder andere Samsung staat bekend om enorme televisies, met een exemplaar van 292 inch dat ‘The Wall’ wordt genoemd. Sony gaat voor de zakelijke markt nog een stuk verder, met een scherm dat maar liefst 790 inch meet. Het gaat om een Crystal LED Display, waarmee Sony lijkt te laten zien waartoe het in staat is.

Scherm van 790 inch

Het scherm van 790 inch heeft een diagonaal van 2.006,60 centimeter. Dat staat gelijk aan iets meer dan 20 meter, waardoor het scherm op geen enkele manier in een huiskamer zou passen. Daar is het model gelukkig ook niet voor bedoeld, omdat Sony spreekt van zakelijke toepassingen.

Het laat ondertussen zien hoe fabrikanten zoals Sony nieuwe technieken toepassen om grotere schermen te maken. Het gaat om 576 modules die stuk voor stuk 360x360 pixels leveren. Samen zijn ze goed voor een 16K-resolutie. Goedkoop is de televisie niet, omdat Sony daarvoor een bedrag vraagt van 5,8 miljoen dollar.

Sony wil verschillende versies van de grote televisie lanceren. Er komt ook een model met een doorsnee van 110 inch. Dat is ook groot, maar lang niet zo groot als het enorme exemplaar voor de zakelijke markt. Het is in een grote huiskamer goed mogelijk om daar televisie op te kijken. Ondertussen gaat het wel om een model dat een gemiddelde muur praktisch helemaal zal opvullen.

Omrekenen: inch naar CM

Benieuwd hoe groot jouw televisie in inches en centimeters is of wil je tussen de beiden een berekening maken? Daarvoor hebben we een handige tool ontwikkeld. Je kunt online de maten van inch naar CM omrekenen en andersom. Ontdek op die manier hoe groot de grootste televisies eigenlijk zijn of bereken wat jij maximaal kwijt kunt in de woonkamer. Dankzij de tool hoef je zelf niet met de getallen te rekenen, waardoor je altijd op de juiste hoeveelheid uit zal komen.