Berekenen.nl
Geplaatst op 8 juli

Zo werkt een traject controle

Je hebt het vast wel eens van een traject controle maar hoe werkt dat eigenlijk? Wij vertellen je het.

Hoe werkt een traject controle

Bij een traject controle worden op het begin en het eindpunt van een traject foto’s gemaakt van een voertuig met een speciale camera die nummerplaten kan herkennen. Door gebruik te maken van deze foto’s kan de camera een gemiddelde snelheid bepalen. Als de gemiddelde snelheid hoger is dan de tegenstaande snelheid worden de gegevens doorgestuurd naar de politie en krijg je een boete op de deurmat thuis. Het gaat hier dus om een gemiddelde snelheid en niet om de snelheid die je voorbij rijd. Het mooie aan dit systeem is dat er geen mensen aan te pas komen om de camera’s te bedienen.

Kan je een trajectc ontrole omzeilen?

Veel mensen denken dat ze een traject controle kunnen omzeilen door van rijstrook te wisselen. Het is dan ook een erg creatief idee, maar het werkt niet. Ook wanneer het voertuig zich op het einde van het traject op een andere rijstrook rijdt wordt er nog gewoon een foto gemaakt en bepalen ze daardoor een gemiddelde snelheid met het risico van een boete. Er is wel een andere manier om je gemiddelde snelheid naar beneden te krijgen. Je kan er namelijk voor kiezen om midden in het traject je voertuig even aan de kant te zetten. Hierdoor zal je gemiddelde snelheid naar beneden gaan. Wij denken dan wel dat de politie zich gaat afvragen wat er op dat moment aan de hand is wanneer je gemiddelde snelheid veel langzamer is dan de maximale snelheid. Toch weten we niet zeker of de politie hier een onderzoek voor in zal stellen.

Hoe herken je een traject controle

Je kan een traject controle eigenlijk heel makkelijk herkennen. Je zal het dan ook vast eens gezien hebben. je zal je vast afvragen wat die witte camera’s altijd deden onder de matrixborden op de snelwegen. Die zijn dus voor de traject controles. Toch kan het erg lastig zijn om een traject controle te herkennen. Het kan namelijk zijn dat de camera’s verstopt zitten achter de borden. Hierdoor probeert de politie te kijken of het invloed heeft wanneer men de camera’s wel of niet zien. Geef toe, wanneer jij een camera ziet staan of hangen ga jij ook even van het gas af. Er is ook nog een andere manier waarop je een traject controle kunt herkennen. Je kan dan ook herkennen aan de twee horizontale witte strepen die op de weg staan. Dat betekent namelijk dat het traject begint. Aan het einde van het traject zie je deze strepen dan ook weer terug komen. Zo weet je namelijk dat je aan het einde bent gekomen van het traject. Toch blijft het extra belangrijk om goed op je snelheid te letten. Het is namelijk niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook voor de mede weggebruikers. Niemand wilt namelijk een boete ontvangen op zijn of haar deurmat en helemaal geen ongeluk veroorzaken want dan ben je wel verder van huis.