Berekenen.nl
Geplaatst op 12 juni

Fietsen in de omgeving

Het weer wordt steeds beter buiten. De zon schijnt vaker en harder. Het is perfect weer om er op uit te gaan. Veel parken en openbare gelegenheden gaan langzaam weer open. Dat betekend dat er weer wat te doen is in de omgeving. Maar dat betekend niet dat je expres de drukte op moet zoeken. De 1,5-meter-afstand-regel blijft gelden, tot dat de corona volledig verdwenen is.
 

Goede maten


Als je besluit om te gaan fietsen is het van belang dat de fiets een goede verhouding heeft, in vergelijking met jouw lichaam. Via de Fietsmaat-berekenen-tool kun je precies berekenen hoe groot jouw perfecte fiets moet zijn. Deze berekening is goed voor jong en oud. Nu de fietsmaat bekend is, kan je een goede fiets gaan uitkiezen. Misschien heb je nog een oude fiets in de schuur staan, die precies goed is voor jouw formaat. of ga je toch liever naar de fietsenmaker voor een nieuwe fiets? Alles is mogelijk, zolang je de juiste maat maar hebt, dat is het beste voor jouw lichaam.

Nieuwe fiets

De aanschaf van een nieuwe fiets is niet niets. Vaak kost een fiets wel een wat. Je wilt daarom wel dat de fiets niet na een korte periode weer vervangen moet worden. Bij aanschaf van neen nieuwe fiets is het van belang dat je weet welke maat je frame moet hebben. De framemaat kun je hier berekenen. Deze maat verschilt per persoon, het gaat hierbij namelijk om de lengte van de persoon in kwestie. Het gaat hierbij vooral om de lengte van de binnen been, als je de lengte van dat lichaamsdeel weet, dan is doet de computer een berekening voor je. Dan weet je gelijk welke fiets er geschikt is voor jou.


Fietsroute


Fietsen is iets wat we de hele coronaperiode al konden doen. Op de fiets stappen, eigen eten en drinken mee in de tas en gaan. Nu kunnen we onze fietsroutes een beetje leuker maken. Aangezien nu de restaurants weer open zijn, kunnen we daar lekker genieten van een hapje en een drankje op het terras. Je kan je fietsroute uitstippelen langs je favoriete restaurantjes en/of ijssalons. Door de heropening van de restaurantjes is het in de stad weer levendiger. De somberheid is voorbij, het wordt vanaf nu alleen nog maar positiever. Door de positieve sfeer in de lucht, kan jij extra genieten van jouw geplande fietsroute.


Snelheid

Fiets jij voor de lol? Of ben je aan het trainen om jezelf te verbeteren? De rede van het fietsen maakt niet zo veel uit, zolang je maar plezier hebt in wat je aan het doen bent. Maar toch is het leuk om aan het einde van de rit te berekenen, hoe snel je afstand hebt afgelegd. Een leuk weetje om te weten en om door te vertellen. Via deze snelheid-berekenen-tool  kun je opeen gemakkelijke manier berekenen, hoe snel jouw gemiddelde snelheid was gedurende de fietsrit. Misschien maakt het je wel fanatiek en motiveert het je om de volgende keer net ietsje harder te gaan fietsen. De persoonlijke records zijn altijd een overwinning.