Berekenen.nl
Geplaatst op 5 april

De gemiddelde snelheid van een fietsroute berekenen: zo werkt het

Het begint buiten weer lekker weer te worden, waardoor er steeds meer mensen op uittrekken. Lopend en met de auto, maar ook steeds vaker op de fiets. Om samen een stuk te gaan fietsen of met een clubje bij elkaar te komen.

En wat is er dan leuker dan het berekenen van de gemiddelde snelheid van de afgelopen tocht? Dat kan handmatig aan de hand van ingewikkelde formules, maar gelukkig ook heel eenvoudig online.

Samen fietsen: op hoge of lage snelheid

Samen fietsen in de buitenlucht is heerlijk, zowel op hoge als op lage snelheid. En ben je benieuwd hoe snel je dat eigenlijk deed? Je kunt de gemiddelde snelheid berekenen op basis van de afstand die je reed en de tijd die je daarvoor nodig had.

Aan de hand van die twee elementen kun je de gemiddelde snelheid van een fietstocht berekenen, zodat je precies weet hoe hard jullie gingen. En of het de volgende keer wellicht lukt om de gemiddelde snelheid net wat hoger te leggen. Een leuke manier om jezelf uit te dagen voor het komende zomerseizoen, zodat je daarin lekker fit bent.

Online de gemiddelde snelheid berekenen

Je hoeft zelf gelukkig niet aan de slag met de cijfers en met een ingewikkelde formule. We hebben het je namelijk gemakkelijker gemaakt om de gemiddelde snelheid te berekenen. Dat doe je gewoon met een handige tool. Aan de hand van de tijd die je erover deed en de afstand die je aflegde kun je meteen de snelheid berekenen. Op die manier weet je hoe hard jullie zijn gegaan. En kun je de volgende keer berekenen of het lukt om de gemiddelde snelheid omhoog te krijgen.