Berekenen.nl
Geplaatst op 1 november

3 miljoen gallon SAF voor vliegtuigmaatschappij

De samenwerking tussen Emirates en Neste is een belangrijk signaal dat Emirates zich actief inzet voor de ontwikkeling en het gebruik van SAF. Emirates hoopt dat andere luchtvaartmaatschappijen dit voorbeeld zullen volgen en het gebruik van duurzame brandstoffen zullen stimuleren.

Levering van SAF op specifieke luchthavens

Emirates heeft een uitgebreide overeenkomst gesloten met Neste voor de levering van Sustainable Aviation Fuel (SAF) op specifieke luchthavens waar Emirates-vluchten vertrekken. Deze overeenkomst vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de inzet van Emirates voor duurzaamheid in de luchtvaart en stimuleert het gebruik van SAF in de hele sector.

Amsterdam Schiphol Airport en Singapore Changi Airport behoren tot de luchthavens waar Emirates SAF zal ontvangen voor haar vluchten. Deze toewijding aan het gebruik van SAF op belangrijke internationale luchthavens maakt het mogelijk voor Emirates om haar carbon footprint te verminderen en een positieve impact te hebben op de luchtvaartindustrie als geheel.

De SAF die Emirates zal ontvangen zal bestaan uit meer dan een miljoen gallon (3,8 miljoen liter) zuivere SAF, gemengd met conventionele Jet A-1 brandstof in een verhouding van ruim dertig procent zuivere SAF. Dit mengsel zorgt ervoor dat Emirates haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid kan behalen, terwijl ze haar vluchten blijft uitvoeren op een efficiënte en betrouwbare manier.

Uitbreiding van SAF-mogelijkheden

Voor het einde van 2023 zal Emirates voor het eerst Sustainable Aviation Fuel (SAF) kunnen tanken op haar hub in Dubai. Deze aankomende uitbreiding van de SAF-mogelijkheden markeert een belangrijke mijlpaal in de inzet van Emirates voor het verminderen van de koolstofuitstoot en het bevorderen van duurzaamheid in de luchtvaartindustrie.

Emirates heeft eerder dit jaar al een succesvolle demonstratievlucht uitgevoerd met 100 procent biobrandstof en werkt nu samen met belanghebbenden uit de industrie om de ontwikkeling en acceptatie van SAF te bevorderen. Het tanken van SAF op de hub in Dubai zal Emirates de mogelijkheid bieden om deze brandstof op grote schaal te gebruiken en zo de koolstofvoetafdruk van haar vliegtuigen verder te verminderen.

Bij het faciliteren van het tanken van SAF op de hub in Dubai zorgt Emirates ervoor dat de gebruikte brandstof voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Dit is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de overstap naar duurzame biobrandstoffen veilig en betrouwbaar verloopt. Emirates is vastbesloten om de groei van het gebruik van biobrandstoffen in de luchtvaartindustrie te stimuleren en werkt voortdurend aan het verbeteren van de veiligheid en duurzaamheid van haar activiteiten.

Voordelen van de uitbreiding van SAF-mogelijkheden
1. Vermindering van de koolstofuitstoot
2. Bevordering van duurzaamheid in de luchtvaartindustrie
3. Mogelijkheid om SAF op grote schaal te gebruiken
4. Versterking van de inzet voor biobrandstoffen

Met de uitbreiding van de SAF-mogelijkheden op de hub in Dubai zet Emirates een belangrijke stap op weg naar een duurzamere toekomst voor de luchtvaartindustrie. Deze ontwikkeling zal niet alleen bijdragen aan een vermindering van de koolstofuitstoot, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen inspireren om het gebruik van SAF te vergroten en de transitie naar duurzame biobrandstoffen te versnellen.

Impact op energiebesparing

De samenwerking tussen Emirates en Neste in het gebruik van 3 miljoen gallon SAF heeft een significante impact op energiebesparing in de luchtvaart. Maar wat betekent deze "gallon liter conversie" eigenlijk? Het begrijpen van deze conversie is cruciaal om de voordelen van SAF en duurzaamheid in de luchtvaart beter te begrijpen.

SAF biedt een duurzaam alternatief voor conventionele vliegtuigbrandstof en kan de koolstofvoetafdruk van vliegreizen aanzienlijk verminderen. Doordat Emirates SAF gaat gebruiken, kan het haar koolstofuitstoot tot wel 80 procent verminderen in vergelijking met traditionele brandstoffen. Dit draagt bij aan de verduurzaming van de luchtvaartindustrie en het verminderen van de impact op het milieu.

De gallon liter conversie maakt het mogelijk om de hoeveelheid SAF nauwkeurig te meten. Met 3 miljoen gallon SAF kunnen we spreken van maar liefst 11,4 miljoen liter duurzame brandstof. Deze indrukwekkende hoeveelheid stelt Emirates in staat om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan energiebesparing en de vermindering van de koolstofvoetafdruk in de luchtvaartindustrie.

Door te investeren in SAF en het gebruik ervan te stimuleren, toont Emirates haar toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van haar impact op het milieu. Het partnerschap met Neste en het gebruik van 3 miljoen gallon SAF zijn slechts het begin van een grotere beweging naar een meer duurzame luchtvaartindustrie.