Berekenen.nl

Het gaat over een fout en een paar suggesties voor verbeteringen.

Op de pagina: https://www.berekenen.nl/eenheden/cl-naar-l-omrekenen staat in het paarse blokje: "BEREKEN AANTAL DECALITER" in plaats van "BEREKEN AANTAL LITERS".
Als ik 1000 cl invul, komt er "10 L" als uitkomst te staan in plaats van "1 L". Het aantal decaliters is berekend, in plaats van het aantal liters, wat beloofd werd.

Ik denk ook dat er nog een "s" achter "aantal decaliter" zou moeten staan. Want je zegt bijv: "10 decaliter = 1 liter" (zonder "s"), maar je zegt wel: "Bereken het aantal liters (met een 's') van 1 decaliter". Dus moet die 's' ook achter decaliter staan. "Bereken (het) aantal decaliter" wordt dan "Bereken (het) aantal decaliters".

Het zou ook mooi zijn, denk ik, als de uitkomst bijv. zou zijn: "Resultaat: 1000 cl = 1 liter" of: "Uitkomst: 1000 cl = 1 liter".

En op deze pagina: https://www.berekenen.nl/eenheden/cl-naar-l-omrekenen/resultaat#Sm2yIBY staat: "Bereken opnieuw". Zo lijkt het net of je dezelfde berekening opnieuw zou willen berekenen. Beter zou denk ik zijn: "Nieuwe berekening".

Groeten, Peter.

Vraag gesteld door: Peter.
Reageer jij op deze vraag?

Webmaster: Hallo Peter,

Hartelijk dank voor je feedback en ontzettend goede suggesties. Je hebt gelijk over de decaliter formule. Dit was een formule die is overgenomen maar niet goed aangepast. Dit is nu goed aangepast.

Het meervoud is een dingetje, ons systeem kan helaas niet bij een getal hoger dan 1 een "s" erbij plaatsen. Voor een volgende upgrade van een systeem zullen we dit zeker meenemen.

Wat betreft het laten zien van de invoer en daarbij de uitkomst is iets wat op onze todo list staat en hopelijk snel wordt opgepakt. Nu moet je onthouden wat is ingevuld en is niet zo gebruikersvriendelijk inderdaad.

Wat betreft nieuwe berekening, mensen willen vaak in 1 bezoekersessie meerdere berekeningen uitvoeren. Bij nieuwe berekening kun je ook verwachten dat men een nieuwe berekening van iets anders kan maken en bereken opnieuw is het herhalen van de vorige invoer. De meningen zijn hierover verdeeld. Voorlopig laten we dit even zo.

Nogmaals dank voor je uitgebreide feedback. Dit wordt zeer op prijs gesteld! Hopelijk tot snel weer op onze website.

Groetjes,

Team Berekenen.nl