Berekenen.nl
Geplaatst op 9 januari

baanwielrenner Van den Berg kampioen op kilometer

Geen verschil van centimeters, maar een overtuigende overwinning was het voor Roy van den Berg. De baanwielrenner wist Nederlands kampioen te worden op de kilometer, een belangrijke afstand binnen deze sport. Het was een tijdrit over deze afstand, om de snelste tijd van iedereen te noteren. Tweede werd Sam Ligtlee, die uiteindelijk meer dan een seconde toe moest geven op de winnende tijd. Ook het gat naar de derde plaats was weer een seconde.

Iets meer dan één minuut

De 30-jarige winnaar had iets meer dan één minuut nodig om de afstand af te leggen. Met een tijd van 1.01,597 wist hij een goede prestatie neer te zetten. Gezien de afstand van 1 kilometer was dat makkelijk in zowel meters als zelfs centimeters uit te rekenen, anders dan bij meer complexe afstanden voor bijvoorbeeld de wielrenners op de weg. De deelnemers reden zo hard mogelijk gedurende 1 kilometer, om aan het eind van de dag te zien wie de snelste was.

Omrekenen: centimeter naar kilometer of terug naar meter

Gaat het om een andere afstand dan precies een kilometer en wil je dat berekenen vanuit centimeters of juist omrekenen terug naar meters? Daarvoor kun je gebruik maken van onze handige rekentool. Ontdek op die manier hoeveel kilometer het is als je 250.000 centimeter aflegt of om hoeveel meter het eigenlijk gaat als je het hebt over 1,6 kilometer. Wij zorgen er met de tool voor dat je niet in de war komt met het aantal nullen. Reken om van cm naar km of van die km naar m, zodat je meteen het juiste antwoord hebt.