Berekenen.nl
Geplaatst op 16 maart

Wethouder VVD declareerde bijna €10.000 aan taxikosten

Volgens de gemeenteregels van de gemeente Venlo komen de ritten niet in aanmerking voor een vergoeding. De gemeente zelf geeft echter aan dat de ritten wel degelijk gerechtvaardigd waren.

185 keer in de taxi

Satijn nam in 2014 bijvoorbeeld 185 keer de taxi. In 48 van die gevallen ging het om privé-ritten, in de overige gevallen ging het om zakelijke ritten. Satijn maakt echter al 3 jaar lang veelvuldig gebruik van de taxi, hij declareerde ieder jaar tussen de €7.000 en €10.000. De gemeente heeft in een persverklaring laten weten dat het achteraf een controle heeft uitgevoerd op de ritten en dat Satijn de privé-ritten heeft terugbetaald. De zakelijke ritten die hij maakte zijn goed voor ruim €9.200, voor ritten binnen de eigen gemeente. Volgens de regels van de gemeente zou Satijn alleen een vergoeding ontvangen voor ritten buiten de eigen gemeente, al lijkt hij zich daar dus niet aan te houden.

Zelf de taxikosten berekenen

Wil je zelf de taxikosten berekenen, bijvoorbeeld omdat je regelmatig gebruik wenst te maken van een taxi, of je binnenkort zoekt naar deze flexibele vorm van vervoer? Je kunt online zelf de taxikosten berekenen, zodat je een beeld krijgt van waar je rekening mee dient te houden. Het is op die manier mogelijk om de kosten te schatten en er alvast rekening mee te houden. Je kunt eenvoudig de taxikosten berekenen, het is voldoende om aan te geven waar je begint en waar je graag naartoe wilt, de module zorgt er vervolgens voor dat je een beeld krijgt van de kosten.