Berekenen.nl
Geplaatst op 1 december

Tips voor de taxi in het buitenland


Je bent vast wel eens op vakantie geweest in het buitenland en dat je daar gebruik hebt gemaakt van een taxi. Het kan dan ook voorkomen dat de taxikosten hoger zijn dan in Nederland. Het kan ook positief uitpakken. Dan zullen de kosten lager zijn dan dat je in Nederland gewoon bent, maar hoe kan je die torenhoge rekeningen voorkomen? Dat lees je hier.


Goede service in het buitenland

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat veel mensen tevreden zijn over de service van de taxi’s in het buitenland. Die mensen vinden de taxichauffeurs dan vriendelijker en behulpzamer dan die in Nederland. Dat kan natuurlijk voorkomen. Er zijn natuurlijk ook mensen die vinden dat de taxi’s daar slechter is. Het is namelijk wel een persoonlijke ervaring die je meemaakt. Het ligt er dan ook aan welke persoon je taxichauffeur is. Het kan namelijk voorkomen dat diegene zijn dag niet heeft. Het is dan ook heel erg moeilijk om te zeggen dat de taxi’s in het buitenland beter of slechter zijn.

Tips voor het nemen van een taxi

Helaas verlopen taxiritten in het buitenland niet altijd vlekkeloos en zoals we graag willen. De uiteindelijke prijs die je moet betalen voor de taxirit is dan ook het grootste probleem wanneer er een discussie ontstaat. Er zijn dan ook heel erg veel mensen die een nare ervaring hebben opgedaan in het buitenland waar de Taxi meer geld vroeg dan het eigenlijk was. Dat heeft dan ook alles te maken met de taximeters die daar gebruikt worden. Veel mensen denken dan ook dat daar mee gesjoemeld is. Het kan dan namelijk voorkomen dat de taximeter tijdens de rit uitvalt en dat de taxi bij aankomst vraagt om een hogere prijs. Dat is natuurlijk niet prettig. Ook kan het voorkomen dat de taxichauffeur in een keer om het dubbele bedrag vraagt. Dit zijn dan ook de meest voorkomende problemen bij taxi’s in het buitenland. Dit kan je dan ook heel erg eenvoudig voorkomen. Spreek van te voren met je taxichauffeur een prijs af. Zo weet jij, maar ook de taxichauffeur gelijk wat de kosten zijn. Het kan zijn dat dit gesprek met de taxichauffeur niet helemaal soepel loopt. Dan is het wellicht verstandig om naar een andere taxi te gaan.

Let op de taximeter

Zoals we hierboven al aangaven zijn er vaak problemen met de taximeter. Nu vraag jij je vast af hoe je dat kan voorkomen. Je kan dat dan voorkomen door goed aan te geven dat de taximeter aan moet blijven. Vraag dan op een nette manier aan de taxichauffeur om de taximeter aan te zetten. Zo voorkom je een grote discussie over de prijs. Zegt de chauffeur dat er geen meter aanwezig is? Spreek dan vooraf een prijs af voordat je in de taxi stapt.

Betaal altijd gepast

Waarschijnlijk weet je deze truc al, maar in het buitenland wordt er veel gebruik gemaakt van een wisseltruc. Zorg daarom dat je altijd gepast betaald. Dan weet je namelijk zeker dat je het eerlijke bedrag terugkrijgt. Ook door gepast te betalen voorkom je weer een grote discussie.