Berekenen.nl
Geplaatst op 9 maart

Taxiritje vanaf Schiphol behoort tot duursten van Europa

Wie wel eens vanaf Schiphol met de taxi naar het centrum van Amsterdam rijdt weet het: dat is niet goedkoop. In Europa kost dit gemiddeld 40 euro, en Schiphol doet niet bepaald onder voor het gemiddelde. Een ritje vanaf de Amsterdamse luchthaven kost 2,65 euro per kilometer. Daarmee staat de luchthaven op de tiende plaats van Europa.

Zwitserland en Denemarken nog duurder

Onderzoek door Groot Britannië en Nederland wijst uit dat Schiphol duur is, maar niet het duurste. De officiële taxitarieven bij een aantal andere luchthavens in Europa liggen (een stuk) hoger.

Een taxi in Geneve kost bijvoorbeeld 5,67 euro per kilometer. En ook een taxi in Zurich, Kopenhagen, Nice, Dusseldorf en in Brussel is duurder. De tarieven variëren daar tussen 3 en 5 euro per kilometer.

De luchthavens in Londen zijn onder de streep het duurst. Dat ligt niet aan het tarief per kilometer, maar aan de lange afstanden tot het centrum van de stad. Een ritje in de taxi kost daar al snel 100 euro, waarmee de kosten ruim boven het Europees gemiddelde liggen. Het laagst zijn de kosten in Turkije, Roemenië, Polen en Rusland waar de kosten nog geen 0,50 euro per kilometer bedragen.

Taxikosten per kilometer berekenen

Wil je zelf de taxikosten per kilometer berekenen? Met onze handige tool ontdek je eenvoudig wat een taxi echt kost. Je kunt de kosten van een taxi berekenen per kilometer, zodat je die in Nederland en in andere landen met elkaar kunt vergelijken. De afstand naar de stad is in de Turkse badplaats Antalya bijvoorbeeld gelijk als vanaf Schiphol naar Amsterdam. Toch kost een ritje hier 45 euro, terwijl dat in Turkije maar 7 euro kost.