Berekenen.nl
Geplaatst op 24 september

Waar moet je opletten bij het kopen van nieuwe schoenen?

Iedereen houdt wel van kleding, het maakt dan ook niet uit of je het over een hoodie hebt of over schoenen. Toch is het belangrijk om goed op te letten bij het kopen van schoenen. Naast dat ze mooie moeten zijn, zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten. Wil jij nou weten waar jij echt op moet letten bij het kopen van schoenen? Lees dan verder.

Koop de juiste schoenmaat

Je schoenmaat staat natuurlijk altijd op nummer één. Vaak zie je dat merken verschillende soorten maten hebben en dan het onderling nog al is verschilt. Daarom is het belangrijk om je eigen schoenmaat goed te onthouden. Dan weten de winkelmedewerkers namelijk waar ze op moeten letten en in welke richting ze ongeveer moeten zoeken. Naast het verschil met merken is de pasvorm ook een bepalende factor. Elke pasvorm heeft meestal wel weer een andere maat. Ja, het klopt. De designers maken het ons niet echt bepaald makkelijk. Wij snappen ook dat je niet direct weet welke schoenmaat je hebt. Daarom hebben wij een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig kan berekenen welke schoenmaat je hebt. Zo weet je namelijk altijd precies in welke richting je moet kijken. Je kan natuurlijk ook onder of in je huidige schoenen kijken. Daar staat meestal ook wel de schoenmaat die je op dat moment draagt.

Ga aan het einde van de dag schoenen kopen.

Het klinkt een beetje gek, maar dit is echt een gouden tip. Aan het begin van de dag zijn je voeten namelijk nog totaal niet belast. Terwijl ze aan het einde van de dag ietsjes opgezwollen zijn. Je vraagt je nu vast af wat dit uitmaakt. Het antwoord op die vraag is heel erg veel. Wanneer jij schoenen aan het begin van de dag goed past, betekent het niet dat ze aan het einde van de dag nog lekker zitten. Het kan dan voorkomen dat ze iets gaan knellen en dat wil je absoluut niet. Je moet zowel in de ochtend als in de avond goed kunnen lopen op je schoenen zonder dat het pijn doet.

Ga voor kwalitatief goede schoenen

Vaak koop je schoenen om vervolgens het hele jaar op te lopen. Dan is het belangrijk om ook echt te kijken naar de kwaliteit van de schoenen. Je kan er dan wel voor kiezen om net voor het goedkoopste paar te gaan, maar doordat ze zo lekker zitten heb je vaak niet door dat ze jouw voeten helemaal niet goed doen. Naast de kwaliteit is het ook belangrijk om te kijken naar de ventilatie, ja ventilatie in schoenen is echt eend ing. Wanneer de ventilatie niet zo goed is gaan je voeten zweten en vervolgens stinken. Daar wordt je dan ook zelf niet happy van maar de mensen om je heen ook niet. Daarom is het belangrijk om daar ook goed op te letten. Wanneer je niet helemaal zeker weet of je voeten gaan zweten kan je altijd nog een busje voeten deo meenemen.