Berekenen.nl
Geplaatst op 15 november

Aarde kan 2 graden opwarmen door Bitcoin alleen

De temperatuur op aarde zou twee graden kunnen opwarmen, als het gevolg van de Bitcoin alleen. Dat hebben specialisten berekend. Zij zijn uitgegaan van alle energie die er nodig is om de virtuele munt te kunnen ‘minen’. Het blijkt een schadelijke invloed te hebben op het milieu, waarmee de munteenheid ondanks het virtuele karakter een zeer slechte keuze is voor de wereld om ons heen.

Veel energie om Bitcoins te minen

Er zijn veel servers en computers nodig om de virtuele muntjes te kunnen ‘minen’. Het gaat om ingewikkelde berekeningen, die het mogelijk maken om veel geld met Bitcoin te verdienen. Naar verluid lijkt de technologie voor deze munt alleen net zoveel energie te gebruiken als heel Ierland. Het is op die manier niet bepaald een duurzame munt, ondanks dat er geen sprake is van een fysiek product. Specialisten willen erop wijzen dat de temperatuur op aarde met wel 2 graden zou kunnen stijgen, door deze virtuele munt alleen. Op die manier is de Bitcoin van grote invloed op het milieu, iets waar tot nu toe weinig mensen bij stil stonden.

Graden berekenen: ook in Kelvin

Wil je zelf berekenen hoeveel graden het buiten is en wat de veranderingen in de diverse maanden zijn? Je kunt online het aantal graden in Celsius en Kelvin berekenen, net als in Farhenheit. Gewoon met onze online tool, waardoor je daarvoor zelf geen lastige berekeningen hoeft te maken. In plaats daarvan kun je berekenen hoeveel -4 in Celsius en in Fahrenheit is, net als -67 in Kelvin. Je kunt online eenvoudig het aantal graden en de temperatuur berekenen, zodat je precies weet hoe warm of koud het is.