Berekenen.nl
Geplaatst op 18 mei

Stoppen met roken, wat bespaar ik?

Roken is een hele dure hobby. De mensen die roken zullen dit ongetwijfeld weten. Doordat roken een verslaving is, door de nicotine, is het lastig om te stoppen en gaat er toch elke week tientallen euro’s uit naar de nicotine staafjes. Maar als het dan toch lukt om te stoppen, blijven die tientallen euro’s over!

In eerste instantie komt dit natuurlijk doordat er geen sigaretten meer gekocht worden, dit is de grootste factor. Maar we vergeten dat hierdoor ook onze overlijdensrisicoverzekering goedkoper word als er gestopt wordt met roken.

Hoe kan ik besparen?

Bij het kopen van een huis moet er een hypotheek worden afgesloten. Hiervoor is een overlijdensrisicoverzekering nodig. Als je deze afsluit moet je veel gegevens invullen, waaronder of je rookt of niet. Als je hier aanvinkt dat je wel rookt, schieten de premies met honderden euro’s per jaar omhoog. Dit komt omdat het risico groter wordt op overlijden bij roken dan als je niet rookt.

Mocht je toch kiezen om te stoppen met roken? Dan kun jij je overlijdensrisicoverzekering laten aanpassen, zodat jij die honderden euro’s kunt besparen. Het is dan dubbelop: je stopt met roken, wat al tientallen euro’s in de week scheelt en je risico op overlijden is kleiner, dus bespaar je die honderden euro’s ook weer.

Hoe bereken ik wat ik kan besparen?

Zoek zelf uit wat je kunt besparen door te stoppen met roken. Je kan dit namelijk eenvoudig online berekenen met de tool die wij hiervoor hebben ontwikkeld. Je vult in hoeveel sigaretten je per dag rookt, hoeveel er in een pakje zitten en wat de prijs van het pakje is. Door dit allemaal in te vullen krijg je een indicatie hoeveel je per jaar uitgeeft aan sigaretten en wat je dus per jaar kunt besparen als je stopt.