Berekenen.nl
Geplaatst op 20 oktober

Stoppen met roken: goedkopere overlijdensrisicoverzekering

Roken is een dure hobby, dat is de meeste mensen niet onbekend. Ze zijn verslaafd zolang ze roken, waardoor de financiële motieven helaas te weinig kracht hebben. Als het toch lukt om te stoppen houden ze ineens een hoop geld over.

Dat komt in eerste instantie omdat het niet meer nodig is om sigaretten te kopen. Daarnaast worden ook andere dingen goedkoper, waarvan de overlijdensrisicoverzekering een onbekend en overwacht voorbeeld is. Wat veel mensen niet weten is dat ze honderden euro’s per jaar kunnen besparen als ze ophouden met roken.

Besparen na het stoppen met roken

Huiseigenaren die een hypotheek afsluiten en daar een overlijdensrisicoverzekering voor nodig hebben of die willen afsluiten moeten veel gegevens delen. Ze moeten onder andere aangeven of ze roken. Als dat het geval is schiet de premie met een paar honderd euro per jaar omhoog. Verzekeraars weten dat het risico op overlijden groter is bij iemand die rookt, dan bij iemand die dat niet doet.

Stopt een huiseigenaar met roken? Dan is het mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering aan te laten passen. Vaak is er een regeling in de verzekering opgenomen, die honderden euro’s per jaar aan voordeel kan opleveren.

Besparing stoppen met roken berekenen

Wil je zelf berekenen wat het oplevert om te stoppen met roken? Je kunt dat eenvoudig online berekenen, gewoon met de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Door aan te geven hoeveel je per dag rookt, hoeveel sigaretten er in een pakje zitten en wat de prijs per pakje is laten we je in ieder geval zien wat je hier aan uitgeeft. Ontdek op die manier eenvoudig wat je kunt besparen door te stoppen met roken, nog los van het voordeel dat je kunt behalen door ook de overlijdensrisicoverzekering er op aan te passen.